Next-gen Dying Light komt misschien sneller dan gedacht

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 10:30
f83653b2419ce4ef0fd778297e1223c3f1634566145
De next-gen versie van Dying Light zou er best al snel aan kunnen komen. Dit zou blijken uit een nieuwe leeftijdskwalificatie voor de game. De leeftijdskwalificatie is namelijk gegeven door ESRB.
Dat er een next-gen versie van de eerste Dying Light game aan zou komen wisten we al. Onlangs heeft de studio van Dying Light dit namelijk al laten weten via het officiële Twitter account. Toen was er alleen nog niet zoveel over bekend. Het kon dus net zo goed nog een paar maanden duren voordat de next-gen versie zou uitkomen. Nu lijkt het erop dat we niet zo lang hoeven te wachten voor de versie.

Leeftijdskwalificatie geeft meer duidelijkheid

Er is namelijk een rating voor de game ontdekt op de website van ESRB (Entertainment Software Ratings Board). Op de pagina staat een leeftijdskwalificatie voor de game. De game wordt door ESRB als 17+ gezien. Nu staat er op de site van ESRB verder geen info over de game, toch is het opvallend dat de game een leeftijdskwalificaties heeft gekregen voor de Xbox Series X, Nintendo Switch en PS5. Het is dus goed mogelijk dat de next-gen versie binnenkort al verschijnt.
De reden dat er niet werd verwacht dat er snel een next-gen versie zou komen komt deels, omdat Dying Light 2 erg vertraagd is. Het tweede deel zou namelijk al in 2020 uitkomen, maar heeft dus twee jaar vertraging opgelopen. Het tweede deel komt in februari 2022 uit, dus nu is het wel misschien een goed moment om nog even de next-gen versie van het eerste deel uit te brengen.