Apple stelt Find My-functie voor AirPods Pro en Max uit

News
vrijdag, 24 september 2021 om 19:30
pexels dina nasyrova 3825517f1632495252
De Find My-functie voor de AirPods Pro en AirPods Max is uitgesteld tot de herfst. Dat schrijft Apple op de releasepagina van het besturingssysteem iOS 15. Waarom de functie later komt is nog niet bekend.
Met de Find My-functie kunnen verloren iOS-apparaten teruggevonden worden via een crowdsourced netwerk. Dat is een netwerk van andere iOS-apparaten die de locatie van de verloren apparaten doorgeeft aan de eigenaar. Het is mogelijk om deze functie nu al te gebruiken voor je AirPods, maar momenteel werkt dat alleen met bluetooth en moeten de AirPods binnen het bluetoothbereik zijn om ze te kunnen vinden.
Volgens de omschrijving van Apple krijgen gebruikers met de nieuwe Find My-functie een inschatting van de locatie van de AirPods Pro of AirPods Max te zien. Dat stelt de gebruiker in staat om binnen het bluetoothbereik te komen met het apparaat. Er wordt vervolgens geluid afgespeeld om op die manier de Airpods te vinden. Op de Apple-website staat bij de omschrijving van de functie nu alleen een asterix, met daarbij de uitleg dat de feature 'later deze herfst' pas beschikbaar is. Het is niet duidelijk waarom Apple de functie uitstelt en wat de exacte releasedatum is.

Uitstel iPhone 13 features

Degenen die een iPhone 13 Pro hebben besteld, zullen ook moeten wachten op de nieuwe ProRes-video-opnamefunctie. Die functie zal naar verwachting later dit jaar ook in een andere software-update komen en zal niet beschikbaar zijn bij de lancering van de smartphone. Mogelijk horen we meer over de releaseadtum tijdens het Mac-evenement in oktober.
Het nieuwe besturingssysteem voor iPhones verschijnt maandag 20 september. iOS 15 brengt onder meer een nieuwe Focus-mode, een nieuwe Weer-app, een vernieuwing van de Safari-browser en uitbreidingen voor FaceTime. Alle Apple-smartphones die nu iOS 14 hebben, kunnen deze update uitvoeren. Ook iPadOS 15 en watchOS 8, besturingssystemen voor iPads en Apple Watches, verschijnen maandag.

Populair Nieuws