Dying Light 2 krijgt controversiële beveiligingssoftware

News
donderdag, 03 februari 2022 om 18:30
dying light 2 gameplayf1642667513
Dying Light 2 komt uit op 4 februari. Daarom is het niet vreemd dat er veel nieuws over de game nu naar buiten komt. Hoewel er veel positieve dingen over de game naar buiten komen, zijn er ook dingen waar fans niet zo blij mee zijn. Het blijkt namelijk dat de PC versie van de game Denuvo software krijgt.
Een woordvoerder van Techland heeft bekendgemaakt dat Dying Light 2 met Denuvo software zal komen. Dit is software voor PC games die ervoor moet zorgen dat het niet mogelijk is om de game te kopiëren. Het bedrijf wil namelijk geen klanten mislopen, omdat de game makkelijk gratis te downloaden is online. Fans zijn hier alleen niet blij mee.

Waarom zijn gamers tegen Denuvo?

Er zijn meer games die de software van Denuvo gebruiken. Volgens spelers zorgt deze software er alleen voor dat de game minder goed werkt. Er waren bijvoorbeeld veel problemen met de game Deathloop.
De nieuwe game van Arkane Studios maakte ook gebruik van deze software en daarom kreeg de game veel kritiek op Steam. Er wordt gevreesd dat Dying Light 2 ook in kwaliteit achteruit gaat door de toevoeging van de software.
Spelers denken namelijk dat Denuvo vaak de oorzaak is van grote problemen in games. Grote studio´s zoals Ubisoft zeggen alleen dat er andere oorzaken zijn. Het lijkt er dus niet op dat Techland ervoor gaat kiezen om de software uit de game te halen, zeker niet vlak voor release, ook al is er kritiek vanuit spelers.