Dying Light 2 krijgt gratis next-gen upgrade, maar geen cross-play

News
maandag, 24 januari 2022 om 17:30
dying light 2 gameplayf1642667513
Nu de lancering van Dying Light 2 steeds dichterbij komt heeft Techland nieuwe details bekendgemaakt over de game. We weten nu bijvoorbeeld dat wanneer je de PS4-versie van de game koopt, je deze gratis kan upgraden naar de PS5. Crossplay wordt alleen niet mogelijk.
Het eerste is goed nieuws. Als je dus nog geen PS5 hebt, maar wel Dying Light wil spelen. Kan je de PS4 versie kopen. Als je dan de PS5 koopt, dan hoef je niet de game opnieuw te kopen. Het minder goede nieuws is dat crossplay niet mogelijk is.

Waarom is geen crossplay een probleem?

Het zal niet alleen niet mogelijk zijn om samen met een Xbox speler te spelen als PlayStation speler, maar ook is het niet mogelijk om met iemand samen te spelen die een PS4 heeft wanneer jij een PS5 hebt. Dit is dus erg nadelig en spelers moeten er dus rekening mee houden dat ze misschien niet met vrienden kunnen spelen.
Opvallend is wel dat het mogelijk is voor PC gebruikers van Steam en Epic Games om samen te spelen. Het is dus de vraag waarom dit niet kan met Xbox One en Xbox Series X spelers. Misschien komt dit nog wel later in een update, Techland wil namelijk nog lang door gaan met Dying Light 2. De studio wil in ieder geval nog vijf jaar lang updates aan de game brengen.