EA ontevreden met debuut Battlefield 2042

News
donderdag, 03 februari 2022 om 19:00
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005
Tijdens de Q3 earnings call van EA is naar buiten gekomen dat Andrew Wilson, de CEO van het bedrijf, absoluut niet tevreden is met de lancering van Battlefield 2042. Volgens de CEO liep het team tegen allerlei problemen aan, waarvan een groot deel met de werkomgeving te maken heeft.
De pandemie heerst overal op de wereld en de ene branche heeft er meer last van dan de ander. Helaas sloeg de pandemie er bij EA als een mokerslag in, zo laat Wilson weten in de Q3 earnings call van EA. Hij vertelt dat het een flinke uitdaging is om een game te ontwikkelen wanneer je team bijna twee jaar lang thuis werkt. Tijdens het testen van wat in de ogen van EA het uit resultaat was van Battlefield 2042, had het bedrijf het idee dat deze versie gereed was om in de handen van spelers te brengen. Helaas bleek het tegenovergestelde waar.

Zo gaat EA 2022 in

Wilson gaat nog even door over hoe EA de game aan gaat pakken, en laat weten dat er binnenkort grote en zinvolle updates naar de shooter toe komen. Ongetwijfeld zijn er teams vanuit EA en DICE hard aan het werk om een geoptimaliseerde Battlefield 2042 te realiseren, maar daarvoor moesten zij helaas wel seizoen 1 van de game uitstellen naar de zomer van 2022. DICE wil eerst haar game in orde hebben voordat de studio een stap naar een nieuw seizoen gaat maken.