Dungeons and Dragons krijgt ook een live-action serie

News
woensdag, 11 januari 2023 om 13:30
dungeons and dragons honor among thievesf1674487585
Liefhebbers van de klassieke tabletop game Dungeons and Dragons hebben een nieuw project om naar uit te kijken. Paramount heeft namelijk de opdracht gegeven voor een live-action serie van Dungeons and Dragons.
Dungeons and Dragons is één van de meest bekende en grootste fantasy-franchises, maar op het witte doek is de franchise tot nu toe niet bepaald een succes geweest. Dungeons & Dragons uit 2000 had grote namen als Jeremy Irons aan het project verbonden, maar liep uit op een enorme flop. En de twee sequels kregen een direct-to-DVD release.
Maar er betere tijden lijken aan de horizon te liggen. In maart verschijnt namelijk Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves in de bioscoop, met een indrukwekkende cast en een tweetal regisseurs die duidelijk veel liefde hebben voor de franchise.
Daar komt nu ook nog eens een live-action Dungeons and Dragons serie bij, die wordt gemaakt door eOne en Paramount Pictures - dezelfde bedrijven die ook werken aan Honor Among Thieves. Dat meldt Deadline. Het is alleen nog onduidelijk of de twee projecten verbonden met elkaar zullen zijn of zich zelfs in dezelfde wereld afspelen. Met D&D zijn er namelijk veel opties mogelijk.

D&D serie te zien op Paramount+

Het is wel duidelijk welke bestemming de nieuwe serie heeft. Paramount heeft de show namelijk ingekocht voor haar eigen streamingdienst Paramount+. Daarnaast zal Rawson Marshall Thurber, de regisseur van onder andere Red Notice en We’re the Millers, verantwoordelijk zijn voor een groot gedeelte van de show.
Thurber wordt namelijk executive producer en hij zal in ieder geval de pilot schrijven en regisseren. Met zijn huidige track record kunnen we waarschijnlijk een humoristische versie van Dungeons and Dragons verwachten, net zoals het aankomende Honor Among Thieves.