Eerste Dungeons & Dragons trailer getoond met veel humor en verwijzingen

News
zaterdag, 23 juli 2022 om 11:00
dungeons and dragons honor among thievesf1674487585
Dungeons & Dragons is één van de grootste fantasy-franchises, maar tot op heden heeft dat niet tot succes geleid op het witte doek. Mogelijk gaat daar verandering in komen, want de eerste trailer voor de nieuwe Dungeons & Dragons film toont veel potentie dankzij humor en de vele verwijzingen.
Creatievelingen kunnen helemaal losgaan in Dungeons & Dragons. De pen and paper game laat namelijk alle keuzes over aan de Dungeon Master en de spelers. Zo kan je de officiële wereld verkennen of je eigen wereld verzinnen en ook met classis zijn fans extreem creatief. Het is dan ook niet eenvoudig om er makkelijk een film van te maken.
De pogingen die er tot nu toe zijn geweest, zijn dan ook allemaal een grote flop geworden, zelfs met grote namen achter het project. Maar mogelijk ligt er toch wel een succesvolle D&D film in het verschiet. Op de San Diego Comic-Con is namelijk de eerste trailer getoond van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves en de film krijgt een warm ontvangst van de fans.

Accurate Dungeons & Dragons verwijzingen

De makers hebben er namelijk voor gekozen om er een luchtige actiefilm van te maken, met veel (accurate) verwijzingen naar Dungeons & Dragons voor de fans. Zo draait de film erom dat een stel dieven (met onder andere Chris Prine, Michelle Rodriguez en Regé-Jean Page) per ongeluk een relic hebben gestolen voor de verkeerde persoon en het probleem nu zelf weer moeten oplossen, voordat de wereld vergaat.
Ook laat de trailer de verschillende classes van de avonturiers zien. Zo zal Rodriguez een Barbarian spelen, is Page een Paladin, kan Sophia Lillis als een Druid in een Owlbear veranderen en heeft Chris Pine het meest machtige wapen van allemaal: een luit.
We moeten nog wel even geduld hebben om erachter te komen of Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves echt een succes wordt. De film zal namelijk in de bioscoop draaien vanaf 3 maart 2023.