Peter Moore: "FIFA Ultimate Team packs vallen helemaal niet onder gokken"

News
maandag, 11 januari 2021 om 11:30
fifa 21f1603192410
Er is al jaren veel te doen rondom lootboxes. In meerdere landen is de praktijk zelfs al verboden, omdat het zou vallen onder gokken. Volgens Peter Moore vallen de FIFA Ultimate Team packs alleen helemaal niet onder gokken.
Aan het begin van dit millennium kwamen ontwikkelaars vaak met grote uitbreidingen voor haar games, om nog meer geld ermee te verdienen. Steeds meer is alleen de focus verschoven naar kleine aankopen, zoals unieke armor, wapens of grappige cosmetische voorwerpen. Vaak kunnen die tegenwoordig verkregen worden door lootboxes, waarbij je van tevoren niet weet wat je gaat krijgen.
Die verrassende factor is precies de reden waarom de praktijk verboden is in steeds meer landen, waaronder Nederland. Zo mogen hier geen lootboxes worden verkocht in Counter-Strike: Global Offensive en ook de FIFA packs voor FIFA Ultimate Team zijn in de ban gedaan. Volgens voormalig directeur van EA, Peter Moore, vallen de packs alleen helemaal niet onder gokken, zo zegt hij in een interview met GamesIndustry.biz.

Cijfers spreken voor zich

Moore voelt zich naast zijn persoonlijke visie ook gesteund door de spelers. Volgens de oud-topman zullen fans het namelijk niet gebruiken als ze het niet leuk zouden vinden.
Misschien zijn verslaafde spelers alleen niet het beste argument voor Moore om te gebruiken in zijn strijd tegen kansspelautoriteiten.

Populair Nieuws