Peter Moore: "FIFA Ultimate Team packs vallen helemaal niet onder gokken"

  Er is al jaren veel te doen rondom lootboxes. In meerdere landen is de praktijk zelfs al verboden, omdat het zou vallen onder gokken. Volgens Peter Moore vallen de FIFA Ultimate Team packs alleen helemaal niet onder gokken.

  Aan het begin van dit millennium kwamen ontwikkelaars vaak met grote uitbreidingen voor haar games, om nog meer geld ermee te verdienen. Steeds meer is alleen de focus verschoven naar kleine aankopen, zoals unieke armor, wapens of grappige cosmetische voorwerpen. Vaak kunnen die tegenwoordig verkregen worden door lootboxes, waarbij je van tevoren niet weet wat je gaat krijgen.

  Die verrassende factor is precies de reden waarom de praktijk verboden is in steeds meer landen, waaronder Nederland. Zo mogen hier geen lootboxes worden verkocht in Counter-Strike: Global Offensive en ook de FIFA packs voor FIFA Ultimate Team zijn in de ban gedaan. Volgens voormalig directeur van EA, Peter Moore, vallen de packs alleen helemaal niet onder gokken, zo zegt hij in een interview met GamesIndustry.biz.

  “Het concept van verrassing en vreugde tegenover gokken… op een continuüm liggen ze ver van elkaar af. Je koopt of grind je een weg naar een pakje, je opent hem en je bent of blij of het is een crappy pakje. Ik zie dat niet als gokken, maar dat is mijn persoonlijke visie.”

  Peter Moore, oud-CEO Electronic Arts

  Cijfers spreken voor zich

  Moore voelt zich naast zijn persoonlijke visie ook gesteund door de spelers. Volgens de oud-topman zullen fans het namelijk niet gebruiken als ze het niet leuk zouden vinden.

  “De enige klacht die we hebben gekregen over FIFA Ultimate Team is wanneer de servers eruit lagen, omdat spelers dan hun pakjes niet meer konden openen.”

  Peter Moore, oud-CEO Electronic Arts

  Misschien zijn verslaafde spelers alleen niet het beste argument voor Moore om te gebruiken in zijn strijd tegen kansspelautoriteiten.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.