Dramatische King Kong game was maar één jaar in ontwikkeling

News
maandag, 23 oktober 2023 om 11:30
rise of kong gamef1697549642
De King Kong game die vorige week is verschenen, Skull Island: Rise of Kong, wordt massaal afgebrand. Nu is ook duidelijk waarom de game in zo’n slechte staat is verschenen: hij is maar één jaar in ontwikkeling geweest.
Spelers moeten tegenwoordig steeds langer wachten op sequels. Daar is volgens veel ontwikkelaars ook een heel logische reden voor. Het is anno 2023 namelijk een stuk moeilijker om een game te maken, door alle geavanceerde systemen voor gameplay en natuurlijk de tijd die nodig is om de graphics en physics zo realistisch mogelijk te maken. Je kan simpelweg niet even een pareltje maken in een korte tijd, zoals dat vroeger wel mogelijk was.
Het is dan ook opvallend om te zien hoeveel tijd er is besteed aan Skull Island: Rise of Kong. The Verge heeft met ontwikkelaars gesproken die aan de game hebben gewerkt en er is maar één jaar tijd gestoken in de ontwikkeling.
Dat komt volgens de medewerkers van het team bij IguanaBee niet door de ontwikkelaars, maar door de restricties die zijn opgelegd door uitgever GameMill Entertainment. De uitgever zou daarnaast ook heel weinig informatie hebben verschaft aan IguanaBee, dat hiervoor al eerder heeft samengewerkt met GameMill Entertainment.

“Het was heel gebruikelijk dat we niet alle informatie over het project kregen. Dat was behoorlijk frustrerend tijdens het werken, omdat we moesten improviseren met de beperkte informatie die we hadden.”

Slechtste game van het jaar?

Skull Island: Rise of Kong is vorige week verschenen en wordt door veel spelers omschreven als ‘oplichterij’. De nieuwe game ziet er namelijk uit alsof hij twee generaties te laat is verschenen, er worden plaatjes gebruikt middenin cutscenes en de gameplay is niet iets om over naar huis te schrijven.
Misschien nog wel de grootste schande is dat Skull Island: Rise of Kong wordt vergeleken met The Lords of the Rings: Gollum. Het leek erop dat die titel met gemak de ‘prijs’ voor slechtste game van het jaar zou winnen, maar er is nu een geduchte concurrent verschenen.