Viaplay commentaar weer onder vuur tijdens F1 GP van Verenigde Staten

News
maandag, 23 oktober 2023 om 12:30
f1viaplayf1641918326
Gisteravond was het weer tijd voor F1, deze keer in Austin, Texas. Zoals vaker lag ook Viaplay weer onder vuur, met deze keer vooral kritiek op het commentaar van de streamingdienst.
Dit jaar wordt er drie keer een race georganiseerd in de Verenigde Staten, met afgelopen weekend de ‘klassieke’ race in Austin op het Circuit of the Americas. De Grand Prix zorgt vaak voor spannende races en dat was het deze keer ook zeker. Meerdere keren tijdens de race was het onduidelijk wie de GP van de Verenigde Staten zou winnen, maar uiteindelijk trok Max Verstappen weer aan het langste eind om zijn vijftigste overwinning in de Formule 1 te boeken.
De Nederlander werd wel vlak over de streep gevolgd door Lewis Hamilton, die het gat met de Red Bull Racing-coureur snel kleiner maakte in de eindfase. Uiteindelijk had het alleen weinig uitgemaakt als de zevenvoudig wereldkampioen wel Verstappen had ingehaald. Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn namelijk na afloop van de Grand Prix gediskwalificeerd.

Kritiek op commentaar van Viaplay

Tijdens de race was er ook veel gepraat op social media. Niet alleen over de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix, maar ook over het commentaar bij Viaplay. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk hebben dit jaar al vaker kritiek over zich heen gekregen en dat was helemaal het geval tijdens de GP van de Verenigde Staten. Het duo zou erg denigrerend zijn over coureurs die niet Verstappen heten en ook vaak fouten maken.
Niet alleen het commentaar van Viaplay lag onder vuur, maar ook de technische dienst van het bedrijf. Er waren namelijk opnieuw problemen met de stream van Viaplay tijdens de race. Hieronder een greep uit de reacties op social media.