Dragon Age 4 komt misschien niet op PS4 en Xbox One uit

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 18:00
dragon age 4 2f1592550078
Er zijn geruchten dat Dragon Age 4 niet zal verschijnen op de Playstation 4 en Xbox One. Dit gerucht is ontstaan door het LinkedIn-account van Daniel Norlander, de hoofdontwerper van de game.
Dragon Age 4 komt naar verluidt niet naar de PlayStation 4 en Xbox One. De game zal namelijk alleen gelanceerd worden voor de PlayStation 5, PC en Xbox Series X/S. Die informatie staat op de LinkedIn-pagina van Daniel Norlander, hij is de hoofdontwerper van Dragon Age.
Als je kijkt bij de ervaring van Daniel Norlander kan je de game Dragon Age zien onder Bioware. Hier staat: 'Dragon Age (PS5/Xbox Series X+S/PC)', dit zal dus betekenen dat de game niet beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One. Deze informatie is ook geverifieerd door Jeff Grubb van GamesBeat bij één van zijn bronnen.
Dragon Age 4 zal naar verluid niet uitkomen voor 2023, dit kan een reden zijn waarom EA heeft besloten de game niet uit te brengen voor deze consoles. Dat is het immers alweer drie jaar na de lancering van de next-gen consoles. Ontwikkelaars en uitgevers zullen immers op den duur steeds minder games cross-gen gaan uitbrengen. Deze generatie zal het waarschijnlijk wel langer duren voordat we echt de overstap maken, door de schaarste op de markt als het aankomt op de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Wat weten we over Dragon Age 4?

Omdat het nog een tijdje zal duren voordat Dragon Age 4 in de schappen ligt, is er ook nog niet veel informatie bekendgemaakt door BioWare. Door een officieel boek van de ontwikkelaar weten we wel dat de game zich waarschijnlijk in het Tevinter Emprium zal afspelen. In de voorgaande games hebben spelers dan land nog niet kunnen bezoeken.