GTA 5 update zorgt voor opmerkelijke glitch

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 17:30
gta online next genf1625064825
Spelers melden dat ze in GTA 5 Online last hebben van een vervelende glitch. De glitch zou ervoor zorgen dat een hele lobby opeens zou teleporteren naar een bepaalde plek in de map.
Verschillende GTA Online spelers melden dat ze last hebben van de vervelende glitch. De glitch zorgt er namelijk voor dat een hele lobby uit het niets naar een punt in de map wordt gebracht. Hierdoor is het erg riskant om iets te doen in GTA Online, want je kan op ieder moment verdwijnen.

Waar zorgt de nieuwe glitch voor?

Op Twitter is een video geplaatst waarin te zien is hoe de glitch tot stand komt. In de video zien we iemand een missie starten in zijn bunker om wapens te verkopen. Normaal is het zo dat een speler vervolgens automatisch buiten zijn bunker spawnt. In plaats daarvan komt de speler in het geval van de video bij het vliegveld terecht. Een paar seconden later spawnt de rest van de lobby ook op het vliegveld. In de video is te zien hoe er op een echte GTA manier gelijk een gevecht uitbreekt.
Niet alle spelers die een wapenmissie starten zouden bij het vliegveld terecht komen. De locatie kan namelijk verschillen. Het is niet duidelijk wat er precies fout gaat, maar het komt waarschijnlijk door een recente update. Hoewel een patch bedoeld is om fouten op te lossen, kan het soms gebeuren dat er juist meer dingen verkeerd gaan. Het is te hopen dat Rockstar snel de oorzaak van de glitch achterhaalt en het probleem oplost door middel van een hotfix.