Do Not Hesitate is de Nederlandse inzending voor de Oscars

News
woensdag, 06 oktober 2021 om 16:00
Do Not Hesitate is niet de grootste naam op het gebied van Nederlandse films de laatste tijd. Maar het project krijgt wel een grote eer, want de film is gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscars.
Het is niet De Oost of De Slag om De Schelde die een kans op een Oscar maken. In plaats daarvan is de film Do Not Hesitate, geregisseerd door Shariff Korver, geselecteerd als de Nederlandse Oscar-inzending. De film valt in de categorie International Feature Film. Dit maakte filmmuseum Eye dinsdag bekend. De film is nog niet echt bekend bij het grote publiek, omdat de film nog niet draait in de bioscopen. Veel filmliefhebbers hadden daarom eigenlijk De Slag om De Schelde verwacht als inzending. Maar het is dus Do Not Hesitate die kans maakt.
Het mag ook wel tijd worden dat Nederland weer eens een Oscar wint, de laatste keer dat er een Oscar binnengesleept werd was in 1998 met de speelfilm Karakter. De film De Tweeling was de laatste speelfilm die een nominatie kreeg, en in 2014 sleepte Single Life een nominatie binnen. Meer dan dat is het uiteindelijk niet geworden, alle ogen staan nu op de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm gericht. Do Not Hesitate komt op 11 november 2021 uit.

Waar gaat Do Not Hesitate over?

De film Do Not Hesitate gaat over drie jonge soldaten die in het midden-oosten op vredesmissie zijn. Hun voertuig komt met pech in de woestijn stil te staan en de drie jongens hebben nog maar één doel voor ogen: overleven. Naarmate de dagen verstrijken beginnen ze steeds meer door te draaien. Wanneer de 14-jarige Khalil zich bij het groepje aansluit worden ze helemaal gek. Khalil weigert te vertrekken en op hulp wachten zou misschien wel de dood kunnen betekenen voor de Nederlandse soldaten.

Populair Nieuws