Far Cry 6 gaat door met de traditie van geheime eindes

News
woensdag, 06 oktober 2021 om 16:30
far cry geheim eindef1633516949
Sinds Far Cry 4 zitten er in de Far Cry games geheime eindes. Dit is hetzelfde voor het nieuwe Far Cry 6, waardoor deze traditie is voortgezet. Het alternatieve einde is te zien in deze video van Okami Games.
Geheime eindes om de game eerder te laten eindigen zijn niet nieuw voor de Far Cry games. In Far Cry 4 kon je bijvoorbeeld al in plaats van wegvluchten, wachten op de vijand en je bij hem aansluiten. In Far Cry 5 had je de keuze om de schurk niet in de handboeien te slaan.
Deze speciale eindes zijn geheim, omdat de game je niet bijvoorbeeld een knop laat zien zoals druk op X om dit niet te doen. De speler moet gewoon wachten en veel geduld hebben, totdat de game vanzelf het geheime einde start.

Hoe krijg je het geheime einde in Far Cry 6 dan?

Na het spelen van de eerste operatie uit het spel heeft de speler een keuze. De keuze is tussen door blijven vechten met de rebellen of vertrekken naar Amerika. De game wijst je eigenlijk naar de plek voor de eerste optie. Als je naar deze plek gaat speel je de game gewoon zoals deze bedoeld is, maar als je juist wegloopt van de plek waar je naartoe moet krijg je het geheime einde.
In dit einde is het personage waar je mee speelt te zien op het strand. Het is drie maanden later. Op het strand staat er een radio aan. Over de radio is te horen dat Antón Castillo, de dictator van Yara, gewonnen heeft van de rebellen. Dat is niet het enige wat te horen is. Corona blijkt in de wereld van Far Cry ook te bestaan, want er komt wat op de radio over strengere lockdown maatregelen.