Let op: het is vroeg opstaan voor de F1 GP van Australië

News
maandag, 18 maart 2024 om 9:30
max verstappen gp australie 2023f1680517796
Aankomend weekend is het weer tijd voor F1. Maar als je de GP van Australië live wil volgen, dan moet je wel op tijd de wekker zetten en vroeg opstaan.
Na een double header in het Midden-Oosten, reist het Formule 1-circus deze week af naar Down Under. Het is namelijk tijd voor de GP van Australië, die zoals gewoonlijk wordt georganiseerd op Albert Park in Melbourne.
Vorig jaar eindigde de GP van Australië in één grote chaos. Met nog drie rondjes te gaan raakte Kevin Magnussen de muur met zijn rechterachterband, waardoor het wiel los liet en hij hard crashte, met een rode vlag als gevolg. De wedstrijdleiding besloot om een standing start te houden, waardoor het duwen en trekken was met alles op het spel in de laatste paar rondjes. En dat zorgde voor nog meer crashes en nog een rode vlag.
Het is te hopen voor de veiligheid van de coureurs dat de GP van Australië dit jaar een stuk rustiger verloopt. Voor Max Verstappen, die uiteraard weer de grote favoriet is, kan het in ieder geval de race zijn waarbij hij zijn record van vorig jaar evenaart. Als hij de overwinning pakt, dan heeft hij namelijk tien races op rij gewonnen.

Vroeg de wekker zetten

Wil je niks missen van de GP van Australië, dan moet je zondag wel vroeg uit de veren. De race begint namelijk al om 6 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd. Al wil je alles van het raceweekend meemaken, dan zul je ook lang wakker moeten blijven. Hieronder is het volledige tijdschema voor het raceweekend in Melbourne.