Deze Oscar-nominatie is 20 jaar geleden voorspeld

News
woensdag, 24 januari 2024 om 11:00
killers of the flower moon st 2 jpg sd high copyright 2023 paramount picturesf1705334933
Veel filmliefhebbers vinden het leuk om te voorspellen welke films en acteurs genomineerd worden voor een Oscar. Vaak is dat alleen pas kort van tevoren, omdat je wel een jaar aan films gezien moet hebben om iets te kunnen voorspellen. Maar men was 20 jaar geleden al overtuigd dat Lily Gladstone ooit genomineerd zou worden.
De Oscar-nominaties zijn bekend en niet geheel onverwacht is Killers of the Flower Moon kanshebber in een aantal categorieën. Lily Gladstone heeft voor deze film bijvoorbeeld een nominatie te pakken voor best actress in a leading role. Nu blijkt dat haar schoolvrienden dit al jaren geleden hadden voorspeld.
Kort na de onthulling van de nominaties voor de Oscars werd namelijk een foto verspreid uit het high school jaarboek van Gladstone. Daarin is te zien dat zij en klasgenoot Josh Ryder worden bestempeld als meest waarschijnlijke personen om een Oscar te winnen. Het is op veel scholen gebruikelijk dat leerlingen dit soort voorspellingen over elkaar doen in hun jaarboek.
Ryder heeft geen Hollywood-carrière en is nu restaurant-eigenaar in Seattle. Maar naar aanleiding van de jaarboekfoto heeft hij gesproken met Entertainment Tonight. Hij en andere klasgenoten van Gladstone vinden het nieuws van de nominatie geweldig en gaan een Oscar-feestje organiseren op hun oude school. Als Gladstone wint zou dat wat Ryder betreft een sprookjesachtig einde zijn, maar hij wijst er ook op dat Gladstone nog geen veertig is en dat deze ene nominatie of winst misschien nog lang niet het einde is.

Killers of the Flower Moon en Lily Gladstone schrijven nu al Oscar-geschiedenis

Ook als Gladstone niet wint, is haar nominatie trouwens bijzonder. Ze is namelijk de eerste Native American die ooit genomineerd is voor beste actrice. Aan Deadline liet ze al weten het bizar te vinden dat dat nog nooit eerder is gebeurd in de bijna 100-jarige geschiedenis van de Oscars.

Populair Nieuws