Rick and Morty moet verder zonder bedenker

News
woensdag, 25 januari 2023 om 11:00
meer rick and morty nieuwe afleveringen 131383f1621438504
De populaire animatieserie Rick and Morty is nog lang niet afgelopen. Netwerk Adult Swim heeft een paar jaar geleden zoveel afleveringen besteld dat de serie tot zeker seizoen 10 door kan lopen. Dat moet alleen wel zonder Justin Roiland, één van de bedenkers van de serie.
Adult Swim heeft de banden met Rick and Morty bedenker Justin Roiland gebroken. Roiland is de afgelopen weken in het nieuws geweest in verband met een aanklacht van huiselijk geweld tegen hem. Hij zou in 2020 zijn destijdse partner hebben mishandeld.
Er is nog geen uitspraak in die zaak en Roiland en zijn advocaat pleiten dat hij onschuldig is. Intussen zijn er alleen nog meer mensen naar voren gekomen die beweren dat hij ze ongepast behandeld heeft. Rick and Morty-netwerk Adult Swim heeft dan ook besloten niet verder samen te werken met Roiland.

Wordt Justin Roiland vervangen bij Rick and Morty?

Roiland is niet alleen bedenker van Rick and Morty, hij verzorgt ook de stem van beide titelpersonages. Volgens bronnen van The Hollywood Reporter worden deze rollen opnieuw gecast. Dan Harmon, mede-bedenker van de serie wordt in zijn eentje showrunner, een rol die hij deelde met Roiland.
Behalve Adult Swim gaat ook Squanch Games door zonder mede-oprichter Roiland. Deze studio bracht eind vorig jaar de shooter High on Life uit. Roiland heeft zelf ontslag genomen bij Squanch Games, zo staat vermeld in het statement van de studio.