Dit wordt de grote villain in The Hunger Games prequel

News
woensdag, 17 augustus 2022 om 13:30
Viola Davis, de actrice die in de afgelopen jaren veel succes heeft geboekt, heeft er nog een rol bij gescoord. Davis mag namelijk de grote villain gaan spelen in de nieuwe Hunger Games prequel. Davis speelt Dr. Volumnia Gaul, de bedenker van de hongerspelen die centraal staan in de films.
Viola Davis is geen onbekend gezicht als het aankomt op acteerwerk. Het zou best een kunnen dat je haar nog kent als Amanda Waller uit Suicide Squad of Peacemaker. Ook zou je Davis kunnen kennen van haar werk in Ma Rainey's Black Bottom, waar ze een Oscar voor kreeg. Davis heeft veel ervaring, want ze is al sinds 1992 bezig met haar acteerwerk zowel op het witte doek en het podium.
In The Ballad of Songbirds and Snakes, de prequel voor de Hunger Games, kan Davis weer haar beste beentje voorzetten. Zo zeggen de producers dat Viola de perfecte keuze is, omdat ze de slinkse en angstaanjagende schurk meerdere lagen kan geven en de complexiteit van de rol kan laten zien.
Ook zeggen de producers dat Viola Davis hun eerste keuze was voor de rol omdat ze intelligentie en emotie heel goed kan overbrengen, ze zal een briljante excentrische strategist zijn. Dr. Gaul speelt namelijk ook een grote rol in de schepping van de schurk in de Hunger Games films.
Davis zelf schrijft op Twitter dat ze enorm blij is dat ze onderdeel uit mag maken van dit universum.

Wie spelen er nog meer in The Hunger Games prequel?

Ook Tom Blyth is van de partij, hij zal een jongere Coriolanus Snow gaan spelen. Snow is natuurlijk de villain uit de eerdere Hunger Games films. Naast Blyth zijn ook Josh Andrés Rivera, Peter Dinklage en Hunter Schafer onderdeel van de cast, maar het is nog niet helemaal duidelijk welke rol zij precies gaan spelen.
De film zou november 2023 in de bioscoop moeten verschijnen.