Dit is wanneer we de Hunger Games prequel film kunnen verwachten

News
vrijdag, 29 april 2022 om 16:30
The Hunger Games films waren het vorig decennium een groot succes. Het is dan ook niet vreemd dat Lionsgate gelijk geïnteresseerd was toen schrijfster Suzanne Collins een nieuw boek genaamd The Ballad of Songbirds and Snakes uitbracht, dat zich afspeelt voor de gebeurtenissen van The Hunger Games. De studio heeft nu officieel bekendgemaakt dat een verfilming van deze prequel op de planning staat.
In april 2020, een maand voor het boek op de markt kwam, maakte Lionsgate al bekend dat een verfilming in productie was. Tijdens zijn CinemaCon-presentatie kondigde de studio nu aan officieel verder te gaan met de film. Daarbij werd er ook gelijk een releasedatum onthuld: 17 november 2023. De film volgt hetzelfde verhaal als het boek, waarin een 18-jarige Coriolanus Snow - de president in The Hunger Games films - een tribuut uit District 12 begeleidt tijdens de 10e Hunger Games.
Daarnaast weten we ook al dat Francis Lawrence, die de laatste films uit de The Hunger Games-reeks regisseerde, terugkeert als regisseur. Het script wordt geschreven door Michael Arndt, die ook co-schrijver was voor de tweede film in de serie, Catching Fire.

Hunger Games prequel begint al snel met filmen

Voorzitter van Lionsgate Joe Drake liet eerder weten dat de film in de eerste helft van 2022 zou beginnen met filmen. Aangezien de film al voor volgend jaar op de planning staat, lijkt het erop dat dit nog steeds de bedoeling is.