The Hunger Games prequel film in de maak gebaseerd op het nieuwe boek

  Naar verwachting kunnen we binnenkort weer terugkeren naar het land van Panem, het land waar tieners een strijd op leven of dood aangaan in een live TV uitzending . Boekenschrijfster Suzanne Collins zal namelijk op 19 mei 2020 een The Hunger Games prequel uitbrengen en de filmstudio Lionsgate heeft al interesse getoond in een verfilming.

  Lionsgate

  Waar gaat The Hunger Games prequel over?

  The Hunger Games gaat over het land Panem dat uit 12 districten bestaat waar het rijke Capitol de macht over heeft. Deze macht wordt behouden door elk jaar één jongen en één meisje uit elk district te laten deelnemen aan een wedstrijd waar maar één winnaar uit mag komen. Het is dus een gevecht op leven of dood.

  In The Hunger Games prequel zal schrijfster Suzanne Collins teruggaan naar de oorsprong van deze gruwelijke wedstrijd. Het verhaal speelt zich tien jaar af na een gebeurtenis die de ‘Dark Days’ wordt genoemd. Tijdens ‘Dark Days’ was er een opstand gaande die werd geleid door District 13. Nadat deze revolutie werd neergeslagen werd The Hunger Games bedacht als straf voor de overgebleven districten.

  Wanneer zal het het nieuwe boek verfilmd worden?

  Er zijn nog geen specifieke plannen aangekondigd voor de nieuwe The Hunger Games film. Lionsgate heeft wel bekendgemaakt dat er wordt uitgekeken naar de release van het nieuwe boek en dat er tijdens het schrijfproces is gecommuniceerd met Suzanne Collins.

  Dit had Joe Drake, de voorzitter van Lionsgate, over de nieuwe The Hunger Games film te zeggen:

  "Als de trotse thuisbasis van de The Hunger Games films kunnen wij niet wachten op de release van Suzanne’s volgende boek. We hebben met haar gecommuniceerd tijdens het schrijfproces en we kijken er naar uit om nauw met haar samen te werken aan deze nieuwe film."

  In totaal zijn er vier films uit de Hunger Games-franchise uitgebracht. Het laatste deel uit de boekenreeks, Mockingjay, werd in twee delen opgesplitst. De films hebben gezamenlijk 2.970 miljard dollar opgebracht en staan daarmee op plek 20 van de meest winstgevende film franchises aller tijden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.