Toto Wolff: "Met Verstappen is het alsof het F1 tegen F2 is"

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 14:00
max verstappen gp hongarije 2023f1690284140
Veel F1-teams proberen het gat met Red Bull Racing en Max Verstappen te verkleinen dit jaar. Maar volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het gat met de Nederlander veel te groot en lijkt het alsof zijn team in F2-auto's rijdt.
Op zaterdag zag het er goed uit voor Mercedes. Na twee jaar wist Lewis Hamilton eindelijk weer een pole position te bemachtigen, op slechts 0.0003 seconden van Max Verstappen. Er werd zelfs stiekem gedacht aan de eerste overwinning van het seizoen. Maar tijdens de race op zondag viel die droom al snel in duigen.
In de eerste bocht ging Verstappen namelijk al voorbij zijn rivaal en de coureur van Red Bull Racing gaf de leiding daarna niet meer weg. Sterker nog, met een voorsprong van 31 seconden was het de meest dominante overwinning van de wereldkampioen dit jaar. En dat terwijl het erop leek dat het gat juist elke race iets kleiner leek te worden.
Teambaas Toto Wolff was dan ook teleurgesteld na afloop van de GP van Hongarije. Dat heeft de Oostenrijker laten weten aan Sky Sports Germany.

“Ik denk dat we vandaag een podium hebben verloren. En met de kwalificatie misschien wel twee. Het tempo van onze auto’s is prima ten opzichte van de rest, maar het gat naar Verstappen is natuurlijk gigantisch. Het heeft geen zin om achter de op één na beste aan te gaan als de beste zo ver weg is. Het verschil van dertig seconden aan het einde, dat is alsof het Formule 2 tegen Formule 1 is.”

Nieuw record voor Red Bull Racing

Met de overwinning van Verstappen heeft Red Bull Racing nu twaalf overwinningen op rij geboekt. Daarmee heeft het team het record van McLaren uit 1988 verbroken, toen Ayrton Senna en Alain Prost elf races op rij wisten te winnen in de legendarische MP4/4.
Verstappen is daarnaast ook goed op weg om een ander record te verbreken. Als de Nederlander de komende twee Grands Prix wint, dan evenaart hij de reeks van negen overwinningen op rij van Sebastian Vettel. Een record dat werd gezien als onmogelijk om te evenaren, laat staan om te verbreken.

Populair Nieuws