Dit vond Nederland van de Viaplay F1-nabeschouwing

News
maandag, 25 april 2022 om 11:00
f1viaplayf1641918326
Viaplay heeft tot dusver niet bepaald een warme onthaal gekregen van F1-kijkend Nederland. Elk raceweekend is er veel de beeldkwaliteit, het commentaar, of de programmering om de races heen. Maar voor sommige kijkers lijken na het afgelopen weekend wat positiever over de streamingdienst.
Na elke Grand Prix heeft Viaplay tot nu toe kunnen rekenen op een flinke bak kritiek. Meestal wordt deze genegeerd of op opvallende wijze gepareerd. De vele problemen met de verbinding en beeldkwaliteit zouden volgens de dienst bijvoorbeeld aan de internetverbinding van de klant liggen.
Een ander punt van kritiek was de nabeschouwing van de races. Met name bij die van de GP van Saoedie-Arabië hadden veel kijkers kritiek, waarbij vooral Christijan Albers het moest ontgelden. Bij de laatste nabeschouwing over de GP van Imola was hij een opvallende afwezige, wat voor de nodige positieve reacties op social media zorgde.

Nog steeds veel kritiek op Viaplay

Hoewel de nabeschouwing van Imola positief werd ontvangen is Viaplay nog niet klaar met alle kritiek. Ook dit weekend werden er weer veel klachten over het beeld en het commentaar van de dienst getweet. Er wordt bijvoorbeeld op gewezen dat de commentatoren fouten maken met de uitspraak van de namen van de coureurs.
Het moge duidelijk zijn dat Viaplay ondanks de positievere reacties nog niet bij iedereen geliefd is. Ook is het onduidelijk of de afwezigheid van Christijan Albers een permanente wijziging is. Er is vaker afwisseling als het gaat om wie er in de studio aanwezig is.