PlayStation wil PC-strategie nog verder uitbreiden met nieuwe topman

News
maandag, 25 april 2022 om 10:30
god of warf1622101018
In 2020 is PlayStation van haar oude mantra afgestapt en begonnen met een nieuwe strategie: het brengen van PS4 en PS5 games naar PC. Daar lijkt het bedrijf nu nog meer op in te zetten met een nieuwe positie.
Dit weekend is er een nieuwe vacature online verschenen van PlayStation, zo meldt VGC. De grote uitgever is op zoek naar een senior director voor het uitbouwen en plannen van de PC-strategie voor PlayStation. De nieuwe topman is er onder andere voor verantwoordelijk om het aantal sales van PlayStation games op PC te verhogen en het optimaliseren van de strategie.
Daarmee lijkt PlayStation nog verder het plan uit te breiden om bekende games op de PS4 en PS5 naar PC te brengen, waar het in 2020 en 2021 al volop mee bezig is geweest. Zo zijn er nog een flink aantal grote titels die PlayStation kan gaan porten, zoals Returnal of Ghost of Tsushima.

PlayStation games op PC groot succes

Tot nu toe kent de nieuwe strategie van PlayStation ook veel succes. Zo werd God of War met veel gejubel ontvangen door PC spelers, mede omdat de topper van Santa Monica Studios zeer goed is geport naar het platform. Zo loopt de game als een zonnetje op PC, ondanks het feit dat het platform veel meer configuraties kent dan de PlayStation 4.
Ook andere titels zijn met succes geport naar PC, zoals Days Gone en Horizon Zero Dawn. Aangezien laatstgenoemde naar het platform is gekomen, zou het heel goed mogelijk dat zijn op den duur ook Horizon Forbidden West wordt geport. PlayStation heeft alleen wel al eerder aangegeven de prioriteit te leggen op sales op de PS4 en PS5, waardoor het waarschijnlijk wel lang zal duren voordat Forbidden West op PC zal verschijnen.

Populair Nieuws