Borderlands 3 crossplay komt snel naar PlayStation

News
maandag, 25 april 2022 om 11:30
borderlands 3 pcf1575022249
Borderlands-spelers kunnen al enige tijd met elkaar samen spelen zonder zich druk te maken om elkaars platform. Daar is alleen wel één uitzondering op: PlayStation-spelers kunnen geen gebruik maken van crossplay. Maar nu bevestigt Gearbox dat ook de Sony-consoles binnenkort crossplay krijgen.
Toen Borderlands 3 crossplay kreeg, ging dat om nog altijd onbekende redenen niet op voor de PlayStation-versie. Maar spinoff Tiny Tina’s Wonderlands kreeg wel op alle platforms crossplay. Destijds maakte Gearbox-baas Randy Pitchford al duidelijk dat hij het ook als onvermijdelijk zag dat deze volledige crossplay naar Borderlands 3 zou komen.
Nu laat de officiële Twitter van Borderlands weten dat de crossplay dit voorjaar nog zal verschijnen. Een precieze datum is niet bekendgemaakt, maar zal “snel” onthuld worden. Het lijkt in ieder geval een kwestie van weken voordat iedereen, ongeacht platformkeuze, samen aan de slag kan.

Veel goed nieuws voor Borderlands-liefhebbers

Gearbox houdt zich dit jaar niet in als het gaat om de Borderlands-franchise. Naast crossplay voor Borderlands 3 krijgen kunnen fans ook uitkijken naar de terugkeer van een oude spinoff. Later dit jaar verschijnt namelijk een nieuwe Tales from the Borderlands-game.
Daar komt natuurlijk bij dat je nu al kunt genieten in de vorm van een andere spin-off, Tiny Tina’s Wonderlands. Deze game brengt de Borderlands-gameplay naar een fantasy-setting. Er zijn wat oneffenheden in de game, maar in onze review kreeg hij een nette 8.