Apple’s VR-headset mogelijk al snel in productie

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 9:00
pexels fauxels 3183164f1645620626
De mixed reality-headset van Apple kan weleens dichterbij zijn dan we denken. De massaproductie van de bril zou namelijk volgens leveranciers in augustus of september al van start gaan.
Het Taiwanese Digitimes meldt dat de headset van Apple bijna klaar is om geproduceerd te worden. Het bedrijf zou de ‘tweede fase van technische validatie’ voor de bril hebben afgerond. Deze fase volgt op de prototype-fase, wat betekent dat de headset binnenkort klaar moet zijn voor productie.
Wanneer de headset technisch werkt zoals zou moeten, gaat Apple over naar de Design Validation Test-fase. Tijdens deze fase worden de laatste beslissingen rond het ontwerp gemaakt en wordt bijvoorbeeld de duurzaamheid van het apparaat getest.
Na deze fase is er nog één laatste stap voordat het product massaal geproduceerd kan worden, namelijk de Production Validation Testing. Hierbij wordt er gekeken of het productieproces goed werkt. Het lijkt er dus op dat Apple nog twee fases heeft te gaan voor ze de bril op de markt kunnen brengen.
Digitimes stelt dat Apple dan ook in augustus of september wil beginnen met de massaproductie. Begin deze maand werd er nog gespeculeerd dat de bril pas in 2023 klaar zou zijn, vanwege problemen als oververhitting en belemmeringen rond soft- en hardware.

VR-bril mogelijk niet voor iedereen

Of de headset door iedereen gebruikt kan worden is nog niet helemaal duidelijk. Vorig jaar beweerde The Information dat je een iPhone nodig hebt om alle functies te gebruiken en meldde Bloomberg dat de bril alleen voor app-ontwikkelaars bedoeld is.

Populair Nieuws