'VR-headset Apple moet met iPhone worden verbonden voor alle functies'

News
vrijdag, 03 september 2021 om 15:00
ps vr headsetf1622794383
Virtual Reality wordt steeds populairder en ook Apple werkt daarom nu aan een VR-headset. Dat apparaat zal naar verluidt alleen wel verbinding moeten hebben met een iPhone als je van alle functies wil genieten.
Apple zet als bedrijf veel in op een compleet eigen eco-systeem. Zo vreemd is dat niet, want de tactiek legt zeker geen windeieren voor het bedrijf. Dat betekent voor de consument alleen wel dat je vol op alle producten van Apple moet inzetten als je van alle functies wil genieten. Een Apple Watch kan bijvoorbeeld niet verbonden worden met een Android smartphone.
Het lijkt erop dat Apple die tactiek ook kiest voor haar nieuwe VR-headset, die momenteel in ontwikkeling is. Volgens The Information heeft de headset namelijk verbinding nodig met een iPhone, voordat je van alle features kan genieten. Het VR-apparaat zal daarnaast een nieuwe chip krijgen, die door Apple zelf wordt gemaakt. De chip is naar verluidt alleen wel minder krachtig en heeft geen ondersteuning voor AI.
Waar de VR-headset van Apple wel een stapje voor zou zijn ten opzichte van de concurrentie, is de beeldsensor. Volgens het bericht zou die sensor nodig zijn om alle beelden in een hoge resolutie te tonen.

Is de Apple VR-headset voor het grote publiek?

Hoewel sommige dingen dus interessant zijn voor de consument, en andere dingen weer wat minder, is het alleen nog maar de vraag of de VR-headset van Apple wel wordt uitgebracht voor het grote publiek.
Eerder meldde Bloomberg namelijk dat de bril is bedoeld voor ontwikkelaars van apps op de apparaten van Apple. De VR-headset zou ervoor moeten zorgen dat ze goede Augmented Reality applicaties kunnen ontwikkelen, die vervolgens weer gebruikt kunnen worden voor Apple’s AR-bril - die wel weer voor de consument moet verschijnen.