‘Deze acteur heeft de hoofdrol in Gladiator 2’

News
maandag, 09 januari 2023 om 14:30
gladiatorf1666885127
Er komt eindelijk een vervolg op Gladiator. Maar wie het einde van de originele film kent, weet dat deze film niet op Russell Crowe kan rekenen voor de hoofdrol. Gelukkig lijkt er iemand gevonden voor Gladiator 2.
Er is eigenlijk al sinds de release van Gladiator sprake van een mogelijk vervolg. Het heeft even geduurd, maar Ridley Scott maakt zich nu dan echt klaar om deze film te gaan maken. Het script is klaar en de hoofdrolspeler lijkt ook gevonden.
Volgens bronnen van Deadline is Paul Mescal namelijk in onderhandeling om de hoofdrol te spelen in Gladiator 2. De acteur is nog niet bijzonder bekend: Gladiator 2 zou zijn eerste hoofdrol worden in een grote blockbuster. Momenteel is Mescal vooral bekend van de BBC miniserie Normal People (in Nederland te zien op Viaplay).
Naar verluidt is was Mescal min of meer de eerste keus voor de rol. Een hoofdrol in het vervolg op Gladiator was felbegeerd onder elke acteur die aan het juiste profiel voldeed. Regisseur Ridley Scott zou al vrij vroeg in het castingproces een ontmoeting met Mescal gehad hebben. Daarna heeft hij natuurlijk nog andere kandidaten gesproken, maar Mescal zou al die tijd favoriet geweest zijn.

Wie speelt Paul Mescal in Gladiator 2?

Er is officieel nog niet veel bekend over Gladiator 2. Naar verluidt is de hoofdrol dit keer voor Lucius, die als jong kind te zien was in de eerste film. Lucius was het neefje van de wrede keizer Commodus en zijn leven werd gered door Russell Crowe’s Maximus.