Dit is waarom PlayStation Portal geen cloud streaming biedt

News
donderdag, 16 november 2023 om 14:00
project q playstationf1686218815
Als sinds de onthulling van PlayStation Portal, toen nog Project Q, zijn de meningen over het apparaat verdeeld. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld vervelend dat je alleen games kunt spelen die geïnstalleerd zijn op je PS5. Een Sony-topman legt nu uit waarom er geen cloud streaming mogelijk is op het apparaaat.
De PlayStation Portal ligt nu in de winkel. Games die op je PS5 zijn geïnstalleerd kun je via Wi-Fi naar het apparaat streamen om ze zo ook te kunnen spelen in andere ruimtes dan waar je PS5 staat. Het nut van het apparaat is dan ook enigszins beperkt, aangezien je het niet overal en altijd kunt gebruiken.
Een deel van de klachten zou opgelost zijn als je games kon spelen via cloud streaming, zodat hij niet geïnstalleerd hoeft te staan op je PS5. Sony-topman Hideaki Nishino laat tegenover AV Watch weten dat dat in principe mogelijk was geweest. Maar Sony wil die feature alleen toevoegen als het ook een goed idee is.
Voor PlayStation Portal is de locatie van de server het enige verschil tussen Remote Play en cloud streaming. Maar dat laatste is pas sinds kort daadwerkelijk beschikbaar op de PlayStation. Sony wilde geen cloud gaming op PlayStation Portal aanbieden en het risico lopen dat gebruikers het hele concept zouden afschrijven als er technische problemen waren op de Portal.

Komt er nog cloud streaming naar PlayStation Portal?

Het is dus in theorie mogelijk dat cloud streaming later wel beschikbaar wordt op PlayStation Portal. Maar daarover worden nog geen beloftes gedaan. Eerst zal Sony zeker willen weten dat technische problemen bij deze feature zeldzaam zijn.

Populair Nieuws