Dit is waarom Lewis Hamilton nog lang niet wil stoppen als F1-coureur

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 14:00
lewis hamilton gp singapore 2022f1665057356
Voor veel coureurs is een carrière in Formule 1 een droom die uitkomt. Zij mogen immers over de hele wereld in de snelste auto’s rijden. Maar Lewis Hamilton heeft een andere reden waarom hij een F1-coureur wil blijven.
Het leek er even op dat Lewis Hamilton niet zou terugkeren in 2022 in de Formule 1. Na de controversiële finale in Abu Dhabi verdween de coureur namelijk van social media en kwam hij pas vlak voor de start van het seizoen weer terug.
Ondanks dat Mercedes dit jaar niet de snelste auto heeft gemaakt, denkt Lewis Hamilton nog niet na over zijn pensioen. Sterker nog, uit gesprekken met Toto Wolff blijkt dat de zevenvoudig wereldkampioen ervoor open staat om nog eens vijf jaar lang door te gaan.
In gesprek met de media in Japan, waaronder Motorsport-Total.com, legt Hamilton uit waarom hij nog lange tijd een F1-coureur wil blijven.

"Ik kan nu niet met pensioen, want ik ben net begonnen met het creëren van een meer open en inclusieve omgeving hier in de sport. Ik moet blijven en helpen dat zo te houden."

Hamilton gaat nooit weg bij Mercedes

De Brit weet ook al dat hij in ieder geval nooit naar een ander team zal gaan. Hamilton heeft besloten om zijn carrière bij Mercedes te eindigen. Niet alleen als F1-coureur, maar ook na zijn actieve racecarriere.
Hamilton kent de top bij het bedrijf natuurlijk door en door en kan zijn idealen daar goed kwijt. De fabrikant heeft een ‘erg sterk platform om verandering in de wereld teweeg te brengen’. De coureur ziet dus een mooie toekomst bij Mercedes, zelfs als hij niet meer achter het stuur zit.

Populair Nieuws