Blizzard grijpt nu al in bij Overwatch 2 na negatieve feedback

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 13:30
overwatch 2f1665057495
Deze week is Overwatch 2 gelanceerd, maar veel spelers kunnen de free-to-play game niet spelen. Blizzard heeft daarom besloten om nu al een vervelende restrictie weg te halen, nadat er veel negatieve feedback van spelers kwam.
Overwatch 2 werd al aangekondigd op Blizzcon 2019, maar het heeft een lange tijd geduurd voordat spelers eindelijk met de game aan de slag konden gaan. Op dinsdagavond is de nieuwe game namelijk gelanceerd door Blizzard. Dat verliep niet vlekkeloos, want de servers kregen niet alleen te maken met een vloedgolf van spelers, maar ook een DDoS-aanval.
Nadat de servers iets meer tot rust waren gekomen, bleek alleen dat er alsnog veel spelers waren die Overwatch 2 niet konden spelen. Aangezien Overwatch 2 namelijk free-to-play is, wil Blizzard voorkomen dat er cheaters zijn die steeds niet accounts aanmaken nadat ze geband zijn. Daarom is het verplicht om een account aan te maken die gekoppeld is aan een telefoonnummer.
Via een forumpost heeft community manager Jodie nu alleen laten weten dat die verplichting nu wordt aangepast.

“We hebben Overwatch 2 als live service game ontworpen, zodat we snel kunnen ingrijpen op feedback van spelers. We hebben de beslissing genomen om de verplichting voor een telefoonnummer weg te halen voor het grootste gedeelte van de spelers. Elke Overwatch-speler met een gekoppeld Battle-net-account, hebben geen telefoonnummer meer nodig. Deze verandering gaat in op vrijdag 7 oktober.”

Negatieve feedback van spelers

Het snelle ingrijpen van spelers komt na veel negatieve feedback van spelers na de lancering van Overwatch 2. Niet alle telefoonnummers werden namelijk geaccepteerd door het systeem. Een telefoon met een prepaid-abonnement werkt bijvoorbeeld niet, evenals VOIP nummers.
Door de restricties waren er veel ervaren Overwatch-spelers die het vervolg ineens niet konden spelen. Wel zal de verplichting blijven gelden voor nieuwe spelers die zich aanmelden voor Overwatch 2. Spelers die de regels overtreden, zoals cheaters, kunnen daardoor beter geweerd worden uit de game.