Lewis Hamilton is nog lang niet klaar met de Formule 1

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 9:30
lewis hamilton gp italie 2022f1663924060
Na het controversiële einde van het 2021-seizoen, was het de vraag of Lewis Hamilton nog wel door zou gaan als F1-coureur. Nu lijkt de Brit weer helemaal in zijn element en is hij nog lang niet klaar met de Formule 1.
Sinds dit jaar is Lewis Hamilton de op-één-na oudste coureur van het veld. Alleen Fernando Alonso is met zijn 41 jaar ouder dan de 37-jarige Brit. Mercedes heeft dan ook al rekening gehouden met een mogelijk pensioen van Hamilton, door George Russell te promoveren naar het team. Hij zal in de toekomst het team moeten gaan leiden.
Maar mogelijk zal het nog wel even duren voordat Russell de teugels over mag nemen. Ondanks dat hij bijna op het punt stond om te stoppen aan het begin van dit jaar, lijkt Lewis Hamilton nu weer de smaak te pakken te hebben. Dat blijkt uit uitspraken van teambaas Toto Wolff, in gesprek met Channel 4.

“We praten veel met elkaar. Vorige week samen we nog samen en zei hij: ‘Ik heb nog vijf jaar in mij, hoe zie jij dat?’. We zijn volkomen transparant naar elkaar en Lewis zal de eerste zijn die zegt dat hij niet meer kan.”

Het huidige contract van Hamilton loopt af aan het einde van 2023. Er is dus nog geen haast geboden voor een contractverlenging, al zal het natuurlijk wel goed zijn voor de rust binnen het team. Wolff zal waarschijnlijk een situatie zoals aan het einde van 2016, toen kersvers wereldkampioen Nico Rosberg plotseling besloot om te stoppen, willen voorkomen.

Wennen voor Hamilton

Het huidige seizoen zal wel even wennen zijn voor de zevenvoudig wereldkampioen. Sinds 2014 domineert Mercedes de sport en heeft de Brit altijd kunnen rekenen op de snelste auto van het veld, net zoals tijdens zijn meeste jaren bij McLaren. Dit jaar is Mercedes alleen het derde team en moet het Red Bull Racing en Ferrari voor zich laten. Momenteel staat Hamilton zesde in het kampioenschap met 170 punten - de helft minder dan Max Verstappen’s 341 punten.

Populair Nieuws