Dit is waarom LEGO’s nieuwe set geen raskat is

News
zondag, 26 mei 2024 om 16:00
Dierenliefhebbers en kattenliefhebbers in het bijzonder zullen vast uitkijken naar een nieuwe LEGO Ideas set. In juni verschijnt namelijk de zwart-witte kat. De originele inzending was alleen niet zwart-wit, maar LEGO heeft redenen gehad om het aan te passen.
De LEGO Ideas-lijn bestaat uit sets die zijn voorgesteld door fans. Maar het is eigenlijk nooit het exacte ontwerp van de fan dat uiteindelijk geproduceerd wordt. LEGO loopt het nog na om bijvoorbeeld te controleren dat het model stevig genoeg is en dat de massaproductie reëel is.
LEGO Ideas Zwart-witte kat - 21349 Image
LEGO Ideas Zwart-witte kat - 21349
EUR99.99
Op voorraad
Koop op bol.
Een pas onthulde set is de zwart-witte kat, oorspronkelijk ingediend door ontwerper Damian Andres. Maar het ontwerp van Andres was niet zwart-wit: de kat die hij voorstelde was een kruising van een siamees en een birmaan, gebaseerd op zijn eigen kat, met een bruinige vacht. Andres kwam uiteindelijk wel met een zwart-wit alternatief, maar de raskat bleef zijn hoofdmodel.
Dat er toch is gekozen voor een zwar-witte kat is geen keuze die zomaar is gemaakt, zo vertelt LEGO Ideas Design Manager Jordan David Scott aan Brick Fanatics. De keuze is na uitgebreid onderzoek en overleg met aandeelhouders gemaakt. Belangrijke redenen waren dat zwart-witte katten vaker voorkomen en populairder zijn.

Raskat van LEGO een stuk moeilijker om te maken

Er zullen dus meer mensen zijn die hun eigen kat, of een kat die ze ooit kenden herkennen in de LEGO-set zoals hij geworden is. Maar dat is niet de enige reden voor de wijziging. De zwart-witte kleuren zijn ook gekozen omdat de LEGO-set mooi in een interieur moet staan. Met zwart en wit zit je dan in de meeste gevallen goed.
Verdwer was het ook vrij lastig om de vacht van de siamees-birmaan kruising na te bootsen. De kleuren die op dit moment voorkomen in de LEGO-catalogus maken het niet echt makkelijk om de vacht van zo’n kat mooi weer te geven. Zwart-wit was wat dat betreft een veel betere optie.

Populair Nieuws