Voor deze 2024 films mag je eigenlijk niet thuisblijven

Article
zondag, 26 mei 2024 om 14:00
mad max furiosaf1702996224

Furiosa: A Mad Max Saga

Het is alweer een tijdje geleden dat Mad Max Fury Road in de bioscoop draaide. Het was een glorieuze terugkeer voor de Mad Max reeks, maar een vervolg bleef uit. Furiosa is dat eigenlijk ook niet: we krijgen geen vervolg, maar een prequel over het titelpersonage.
Deze nieuwe film is al een hele tijd in ontwikkeling, maar hij wilde lange tijd niet vlotten. Dat is vaak een slecht teken voor een film, maar als we naar de beelden kijken en de eerste reviewscores kijken is dit weer een geweldige spektakelfilm die echt het beste tot zijn recht komt op het witte doek.
the fall guy st 2 jpg sd high copyright 2023 universal studios all rights reserved

The Fall Guy

The Fall Guy is één van de meest opvallende films in dit rijtje, wat vooral te maken heeft met het feit dat het een compleet nieuwe IP is. Waar Hollywood zich tegenwoordig richt op de bewezen namen of bekende boeken om te verfilmen, gooit The Fall Guy het over een compleet andere boeg. In de film volgen we een stuntman (Ryan Gosling) die ineens de detective moet uithangen.
Wanneer hij akkoord gaat om nog voor één film stuntman te zijn om opnieuw zijn oude liefde te zien, moet hij ineens de acteur zien te vinden wiens stunts hij altijd uitvoert. Dat levert al snel bloedstollende actie en bijzonder grappige humor op. Als dat je doet denken aan Deadpool heb je het juist, want deze film komt van de regisseur van Deadpool 2, David Leitch.
Zelf was hij ook ooit stuntman van Brad Pitt en met deze film levert hij een liefdesbrief af aan het vak waarmee hij ooit begonnen is. Dat doet de regisseur door ook nog eens een extreem vermakelijk verhaal af te leveren dat door middel van indrukwekkende stunts en actie wordt gecomplementeerd.

Kingdom of the Planet of the Apes

Het is soms een beetje lastig om alle Planet of the Apes films op een rijtje te houden. Ze hebben lange namen die de volgorde totaal niet aangeven. Maar als jij de rode draad een beetje kwijt bent, kun je toch gewoon de bioscoop binnenwandelen voor Kingdom of the Planet of the Apes.
Want hoewel deze film zich nog steeds afspeelt in de continuïteit van de reboot-serie tot nu toe, staat hij ook los genoeg om zonder voorkennis te kijken. Dat komt voornamelijk door een grote tijdsprong, waarin de aarde flink verwilderd is. De apen regeren nu maar moeten op zoek naar een manier om samen te leven met wat er over is van de mensheid.
Dat belooft in ieder geval één ding, namelijk prachtige natuurgezichten van het soort dat pas echt tot zijn recht komt in de bioscoop. De film draait al een paar weken, maar je kunt je kans nog pakken om erheen te gaan.

Deadpool & Wolverine

Het is de laatste tijd wat rustig in het MCU. Er komen niet bijzonder veel films en series uit. Maar vanaf deze zomer begint het weer een beetje te komen. Deadpool en Wolverine mag de volgende golf Marvel-projecten af trappen.
Daarmee wordt de Deadpool van Ryan Reynolds voor het eerst onderdeel van het gedeelde universum. Hugh Jackman komt nog één keer terug om Wolverine spelen, dit keer eindelijk in het iconische gele pak. Met die twee helden in één film is actie zeker niet ver weg en dat vraagt om een bezoekje aan de bioscoop. Als we de makers van de film moeten geloven kon deze bovendien nog wel eens frisse wind laten waaien door het MCU.

Joker: Folie a Deux

Bij een film die vraagt om het witte doek ben je misschien geneigd om meteen naar bombastische films te kijken. Explosies, actie, spectaculaire avonturen. Maar de bioscoop kan de ervaring van een musicalfilm ook flink versterken.
Een musicalfilm? Ja, er zijn veel aanwijzingen dat Joker: Folie a Deux deze weg in slaat. In dat geval is de geluidsinstallatie van de bioscoop natuurlijk zeker welkom. Bovendien zullen er vast ook grote dansnummers zijn, die ontetwijfeld ook goed tot hun recht komen op het witte doek.
Helaas weten we nog niet heel veel over het verhaal van de film. Maar wel weten we dat Arthur Fleck dit keer een medeplichtige heeft in de vorm van Harley Quinn. Waar hun waanzin ze heen brengt gaan we in oktober zien.

Populair Nieuws