Dit is waarom een Square Enix overname niet in de maak is

News
vrijdag, 16 april 2021 om 12:30
final fantasy 7 lanzamientof1585580781
Het is misschien een beetje raar, maar een Square Enix overname lijkt in de maak. Meerdere bedrijven zouden op zoek zijn naar mogelijkheden om de Japanse uitgever over te nemen.
Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedere grote uitgever en ontwikkelaar opgekocht moet worden door een gaminggigant. Dat lijkt nu ook weer het geval te zijn, want volgens Bloomberg Japan is een Square Enix overname in de maak. De Japanse uitgever heeft natuurlijk een gigantisch aantal grote titels en meerdere bedrijven zijn tonen dan ook interesse om Square Enix over te nemen.
Microsoft is een van de voornaamste namen die wordt genoemd voor een Square Enix overname. De aankoop van Bethesda was blijkbaar niet genoeg om de koophonger van Microsoft te stillen, maar de techgigant is niet de enige naam die genoemd wordt. Zo zouden Sony en het Chinese Tencent ook heel veel interesse tonen om de Japanse uitgever aan hun portfolio toe te voegen.
Square Enix heeft zelf vanmorgen ook nog even gereageerd op de geruchten die bij Bloomberg Japan vandaan kwamen. Volgens de Japanse uitgever is een overname juist niet in de maak en heeft ze niet de intentie om ook maar een klein gedeelte van haar bedrijf te verkopen. Het is eigenlijk maar afwachten wat de waarheid is, want waar rook is, is vuur, ongeacht wat Square Enix wel of niet zegt.

Wat betekent een Square Enix overname?

Als we het gezegde 'waar rook is, is vuur' aanhouden, dan kunnen we er misschien wel vanuitgaan dat een Square Enix overname achter de schermen toch wel in de maak is. De vraag is dan alleen wat dit gaat betekenen voor de wereld van gaming. Het antwoord daarop is eigenlijk best ingewikkeld en tegelijkertijd ook weer simpel. Als Sony of Microsoft aan het langste eind trekt voor de overname, dan worden een aantal games van Square Enix waarschijnlijk wel exclusief, de enige die daar nog roet in het eten kan gooien is Tencent.
Een Square Enix overname zal natuurlijk vooral interessant zijn voor Sony. De PlayStation domineert namelijk al de Japanse markt en om een van de grootste Japanse uitgevers dan als exclusives-fabriek te hebben zal de positie natuurlijk alleen maar verstevigen. Daarnaast zou Sony dan ook de concurrentie aan kunnen gaan met de Bethesda aankoop van Microsoft, beide consolegiganten hebben dan namelijk een exclusieve deal met een prominente uitgever.

Populair Nieuws

Laatste Reacties