De nieuwe features van de Nintendo Switch OLED model op een rij

Article
zaterdag, 10 juli 2021 om 13:00
nintendo switch pro oledf1625636360
Nintendo heeft een nieuw model van de Switch aangekondigd die al heel snel uit zal komen. Nog in oktober 2021 ligt de nieuwe console in de schappen. Maar wat brengt de console aan verbeteringen ten opzichte van het huidige model? Wij vertellen het je!

7 inch OLED-scherm als paradepaardje

De huidige Nintendo Switch heeft een 6,2 inch scherm waar nog een behoorlijke rand omheen zit. Nintendo moet gedacht hebben dat daar wat winst te behalen valt, want de nieuwe Switch OLED model heeft een 7 inch scherm.. Niet alleen is dit scherm groter, maar ook een stuk beter.
Het nieuwe model heet namelijk niet voor niks de Switch OLED model. Het OLED scherm dat de hybride console aan boord heeft laat je nog intenser genieten van games als Super Smash Bros. Ultimate, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en, zodra de game uitkomt, Metroid Dread . De kleuren van het scherm zijn feller en het zwart is intenser door het OLED-scherm. Bovenop de Switch OLED model zit ook een sensor ingebouwd die automatisch detecteert hoe helder je scherm moet zijn. Dit geldt natuurlijk alleen in de tabletop- en handheld-modus van de console, want zodra je deze in de dock zet gebruik je je televisie om te gamen.

Beter gamen in tabletop modus

Voor de tabletop modus heeft de Switch OLED model ook een verbetering aan boord. Aan de achterkant van de console zit namelijk een verbeterde standaard. Dit is niet slechts een uitklapbaar pootje zoals bij het huidige model, maar een aanpasbare standaard die over de hele breedte van de console loopt. Je kunt de standaard in verschillende standen zetten zodat je nog beter kunt gamen in de tabletop modus.

Verbeterde speakers

De speakers in de nieuwe Switch zijn ook meteen verbeterd door Nintendo. De plek van de speakers is hetzelfde gebleven, aan weerszijden onderaan je scherm. Alleen het geluid belooft een heel stuk beter te zijn. Nu was het geluid van de Switch al prima, maar Nintendo doet er nog een schepje bovenop met nog helderder geluid.

64GB aan boord

De Nintendo Switch heeft één groot probleem waar menig gamer zich aan stoort: er is maar 32 GB geheugen aan boord, waarvan ook nog een deel voor het besturingssysteem gereserveerd is. Hierdoor moet je bijna wel een geheugenkaart aanschaffen als je wat games wil installeren. De Nintendo Switch OLED model pakt dit probleem aan door 64 GB intern geheugen te bieden. Nu is dit nog steeds niet bijzonder veel, maar je kunt in ieder geval wat meer games kwijt.
20210707 oled nswitchf1625637315

Eindelijk verbinden met een kabel

Als laatste komt er met de Nintendo Switch OLED model een verbeterde dock uit. Deze ziet er net even wat anders uit en herbergt een nieuwe optie. Je kunt je Switch voortaan namelijk in een bekabeld netwerk hangen, waardoor je niet meer vastzit aan een wifi-verbinding. Deze nieuwe dock is overigens ook geschikt voor de huidige Switch, dus mocht je geen nieuwe console willen kopen, maar wel via een LAN-kabel willen gamen, dan kun je ook voor alleen een nieuwe dock gaan.
De nieuwe Nintendo Switch OLED model komt op 8 oktober 2021 in de schappen terecht. Daarmee heeft de console dezelfde releasedatum als Metroid Dread. Via de Nintendo website kun je je al inschrijven voor de console, maar een heuse pre-order zit er jammer genoeg nog niet in. De exacte prijs van de console is nog niet bekendgemaakt.