Verstappen ontvolgt Hamilton op Instagram na keiharde crash op Silverstone

News
maandag, 19 juli 2021 om 12:00
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone raakten Max Verstappen en Lewis Hamilton in de clinch, waardoor de Nederlander op een harde manier werd uitgeschakeld. Verstappen is niet blij en heeft zijn rivaal nu ook ontvolgd van Instagram.
Het was gisteren een korte Grand Prix voor Max Verstappen. Vanaf de start waren de Nederlander en Lewis Hamilton al hard met elkaar aan het strijden, maar het ging helemaal mis in de bocht Copse. Hamilton nam de bocht te wijd en tikte daarmee de achterband van voorbij scheurende Verstappen aan, die vervolgens met een noodvaart in de barrière belandde en naar het ziekenhuis moest.
Terwijl de Nederlander in een ziekenhuisbed lag, stond Hamilton op het podium feest te vieren en legde hij de schuld bij Verstappen - terwijl de wedstrijdleiding de Brit aanwees als schuldige. Dat was tegen het zere been van Verstappen, die Hamilton op social media ‘onsportiviteit’ verweet. Vervolgens heeft de Nederlander ook het account van Lewis Hamilton op Instagram ontvolgd, zo melden verschillende mensen op Twitter. De rivaliteit tussen de twee was tot nu toe heel sportief, maar daar lijkt een einde aan te zijn gekomen.

Grote gevolgen voor de strijd in F1

De crash van Verstappen zorgt niet alleen voor een breuk in de goede relatie tussen de Nederlander en Hamilton, maar het heeft ook grote gevolgen voor het verloop van het kampioenschap. Verstappen stond voor de race van gisteren namelijk nog 33 punten voor op zijn rivaal, maar na de Grand Prix is die zorgvuldig opgebouwde voorsprong geslonken naar slechts 8 punten. De coureur van Red Bull Racing zal dan ook hard aan de bak moeten in Hongarije om zijn voorsprong in het klassement vast te houden voor de zomerstop.
Wil je het kampioenschap zelf ook uitvechten met de beste coureurs op de planeet, dan kan je dat nu doen in F1 2021. De racegame is afgelopen vrijdag uitgekomen en heeft een prachtig cijfer gekregen in onze review.

Populair Nieuws