‘Dit is de nieuwe naam van HBO Max’

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 16:00
hbo maxf1650354911
We zijn in Nederland net een jaar gewend aan Max">HBO Max, maar nu gaat de dienst alweer op de schop. Dit voorjaar gaat hij namelijk onder een andere naam samen met Discovery+. Bloomberg heeft daar nieuwe details over, waaronder de naam van de nieuwe dienst.
Sinds de fusie van Warner Bros. en Discovery moet er van CEO David Zaslav veel veranderen. Ook de streaming aanpak moet anders, met als gevolg dat HBO Max niet meer in zijn huidige vorm blijft bestaan. De dienst wordt binnenkort samengevoegd met Discovery+ in een dienst die volgens Bloomberg simpelweg “Max” gaat heten.
Het gevolg is dat Max duizenden programma’s meer heeft dan HBO Max. Maar desondanks gaan de prijzen niet omhoog. De prijzen voor abonnementen met en zonder advertenties blijven in de VS gelijk aan de prijzen van HBO Max, al wordt er wel een duurder abonnement toegevoegd met betere beeldkwaliteit.
Wat dat voor de prijzen in Nederland betekent is niet duidelijk. De kosten van HBO Max zijn hier heel anders dan in de VS. Meer details over de nieuwe dienst worden naar verwachting in april gedeeld, al wil het nog wel eens gebeuren dat informatie voor buiten de VS pas later volgt.

Discovery+ blijft naast Max bestaan

Hoewel HBO Max volledig opgaat in Max, is het de bedoeling dat Discovery+ blijft bestaan als losse streamingdienst. De kosten van een abonnement worden dan laag gehouden, zodat klanten die Discovery+-content willen zien, zonder te betalen voor HBO Max dat kunnen doen.