Epic Games gaat weer Steam-spelers ongelukkig maken

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 16:30
epic games store logof1652972108
De laatste jaren heeft Epic Games geen vrienden gemaakt bij het Steam-publiek, door PC games exclusief te maken voor hun eigen store. Nu gaat Epic opnieuw spelers ongelukkig maken.
Het is geen makkelijke opgave om door te breken op de PC-markt als webwinkel of launcher. Al jarenlang is Steam namelijk extreem populair en de store bij uitstek voor veel spelers. Op die manier heb je immers je games makkelijk bij elkaar op één platform.
Om door te breken met de Epic Games Store en de bijbehorende launcher heeft Epic daarom de eerste paar jaar een agressieve strategie gebruikt. Het bedrijf heeft namelijk een zak geld neergelegd bij uitgevers en ontwikkelaars om de game exclusief uit de brengen via de Epic Games Store. Iets wat tegen het zere been van veel Steam-spelers was.
Die spelers moeten zich nu opnieuw voorbereiden op exclusieve games voor Epic. Dat blijkt uit een interview van PC Gamer. met CEO Tim Sweeney.

“We baseren onze strategie op wat goed gewerkt heeft met voorgaande launches. Een aantal grote games hebben echt een impact gehad. Maar met de kleinere games, met name games die een klein publiek vooral op Steam hadden, wilden spelers niet overstappen.”

Nieuwe strategieën voor Epic

Naast het maken van deals voor exclusieve games, heeft Epic ondertussen ook een eigen label gelanceerd om games onder uit te geven. Zo worden onder andere Alan Wake 2 en nieuwe projecten van Playdead en Gen Design financieel gesteund door Epic. Waarschijnlijk zullen die titels dan ook exclusief uitkomen op de Epic Games Store op PC.
Het aantal gebruikers op het platform blijft ondertussen gestaag groeien. Volgens het bedrijf is het aantal gestegen naar 230 miljoen gebruikers in 2022, dat is 36 miljoen meer dan in 2021. Waarschijnlijk komt ook een groot gedeelte over vanwege de gratis games die wekelijks worden weggegeven.

Populair Nieuws