5 redenen waarom de WD_BLACK SN850 SSD in jouw PS5 thuishoort

Article
dinsdag, 23 november 2021 om 16:30
ssd ps5f1678182506
Zo'n gloednieuwe next-gen console is natuurlijk een prachtige aankoop, maar hoe kun je er nou van genieten als je helemaal geen plek hebt om je games te installeren? De SN850 SSD van WD_BLACK helpt je uit de brand. Wij geven je 5 redenen waarom je deze SSD voor je PS5 wilt halen.

1. Het is een lange termijninvestering

De standaard 825GB aan PS5 geheugen dat standaard in de console zit, is in de praktijk helaas snel vol. Het besturingssysteem neemt sowieso al wat ruimte in beslag, waardoor je uiteindelijk vaak nog maar iets meer dan 600GB overhoudt voor al je games.
En met een vooruitziende blik dat je de komende zeven jaar nog druk door wilt gamen met je gloednieuwe PlayStation 5, is de aankoop van de SSD een mooie investering in de toekomst. Door nu al een goede SSD te kopen en in je PS5 te installeren, heb je voor de komende jaren meer dan genoeg ruimte om al die games die ook elk jaar groter worden te kunnen spelen.

2. Diverse game-titels hebben mega snelle laadtijden

Het formaat van games is door de jaren heen enorm toegenomen en dus heb je meer ruimte nodig voor die spellen. Zeker op de PlayStation 4 en Xbox One konden de laadtijden in sommige games daardoor enorm lang zijn. Daar heeft de PlayStation 5 gelukkig een oplossing voor. De SSD is zoveel sneller, dat je laadschermen soms tot wel tien(!) keer korter zijn. Denk aan grote games als GTA V of The Witcher 3.
Wil jij al jouw oude en nieuwe games op een trage HDD opslaan? Nee natuurlijk niet! Met een extra SSD als de WD_BLACK SN850 kun je niet alleen je PS5 games supersnel opstarten, maar ook je PS4 games hebben profijt van de supersnelle opslagmethode. De SSD is de toekomst!

3. Eenvoudig om in te bouwen

Het inbouwen van een SSD in je PlayStation 5 klinkt misschien als een lastig karweitje, maar gelukkig is het een relatief simpel proces. In slechts een paar stappen is jouw console extra opslag rijker. Het eerste wat je doet, is de rechter kap losklikken en van je PlayStation 5 afschuiven. Op die manier komt de deksel van de uitbreidingssleuf tevoorschijn.
Deze schroef je gemakkelijk los en haal je er van af. Verplaats vervolgens de spacer om de SSD op te laten rusten en daarna is het tijd om de SN850 op zijn plaats te schuiven. Je schroeft de SSD vast aan de spacer die je net hebt geplaatst, plaatst de deksel van de uitbreidingssleuf en tot slot kan de witte zijkap weer op je PlayStation 5. That's it, je bent nu een extra opslaglocatie op je PS5 rijker!

4. Mark Cerny raadt de WD_BLACK SN850 aan

Mark Cerny is een van de meesterbreinen achter het ontwerp van de PlayStation 4 én 5. Als één van de architecten achter de nieuwste console van Sony, weet hij als geen ander welke techniek er in het stukje techniek zit en welke upgrades de moeite waard zijn.
Nu heeft de beste man voor zijn eigen PS5 ook voor de WD_BLACK SN850 gekozen als dé uitbreiding voor zijn geheugen, zo liet de man weten op Twitter. Als Mark Cerny aangeeft dat dit de beste koop is, dan moet het wel de juiste keuze zijn toch?
sn850 wd black ssdf1636329400

5. Kan gekocht worden met heatsink

Wie een extra SSD in zijn PlayStation 5 plaatst, moet er wel rekening mee houden dat die nieuwe opslag goed gekoeld moet worden. De meeste M.2 SSD's die in de PlayStation 5 passen, hebben helaas geen heatsink meegeleverd. Daarom moet je dus weer apart op zoek naar koeling die op jouw gekochte SSD én in de PS5 past.
Het grote voordeel van de WD_BLACK SN850 is dat de SSD een heatsink op de reep geheugen voorgeïnstalleerd heeft. Geen gedoe met priegelen en verkeerde maten, maar gewoon plug and play! De SN850 past precies in de uitbreidingssleuf en is met de PS5 in het achterhoofd ontworpen. Geen gedoe dus, maar gewoon installeren en gamen maar.