Disney wordt toch niet verkocht aan Apple

News
dinsdag, 29 november 2022 om 17:00
apple 132960
Er is een hoop gaande bij Disney. Onlangs werd CEO Bob Chapek vervangen door de man die ook zijn voorganger was, Bob Iger. Er ontstonden vrij snel geruchten dat Iger plannen had om Disney aan Apple te verkopen, maar Disney’s nieuwe oude CEO ontkent dat.
Naar aanleiding van Bob Iger’s terugkeer als CEO van Disney heeft het bedrijf een bespreking gehouden waarbij Iger zijn werknemers enige toelichting heeft gegeven over de plannen nu hij CEO is (via Deadline). Daarbij is ook de kwestie van een overname door Apple ter sprake gekomen.
Een anonieme bron die ooit onder Iger had gewerkt beweerde vorige week dat de CEO Disney in de komende twee jaar klaar gaat maken voor een overname door de iPhone-maker. Iger had een dergelijke deal tijdens zijn eerste periode als Disney CEO ooit voor ogen, maar die deal is nooit gesloten. Er werd beweerd dat hij het nog een keer wilde proberen.
Maar Iger noemt deze suggestie pure speculatie. Hij is niet van plan om Disney te verkopen en heeft ook geen plannen om meer bedrijven onder Disney te scharen. Toen hij eerder CEO was, was hij juist bekend om het overnemen van bedrijven, namelijk Marvel, Pixar, Lucasfilm en Fox.

Wat gaat Bob Iger doen met Disney?

Bob Iger zal, zoals het er nu uitziet, geen lange tweede termijn krijgen als Disney CEO. De bedoeling is dat hij het bedrijf over twee jaar weer verlaat. Hij moet het bedrijf in een stabiele toestand overdragen aan een nieuwe CEO, nadat het onder Bob Chapek niet zo lekker ging.

Populair Nieuws