Disney vond het prima om Indiana Jones voor PS5 te schrappen

News
donderdag, 14 december 2023 om 13:30
indiana jones headerf1687518035
Eerder dit jaar verscheen de laatste Indiana Jones-film, maar de franchise gaat op andere manieren door. Zo is er exclusief voor Xbox een game in ontwikkeling. Die zou eigenlijk ook een PS5-versie krijgen, maar Disney had er totaal geen moeite mee om die te schrappen.
Er is al enige tijd een Indiana Jones-game in ontwikkeling bij MachineGames, een studio die, net als Bethesda, valt onder Zenimax. Dat bedrijf is sinds een paar jaar overgenomen door Xbox en het was dan ook geen grote schok dat de game een Xbox-exclusive zou zijn. Het bleek eerder dit jaar alleen dat een PS5-versie aanvankelijk wel op de planning stond.
De exclusiviteit voor Xbox is pas bepaald nadat de ontwikkeling al begonnen was. Xbox ging er nieuwe onderhandelingen voor aan met Disney. Hoewel de PS5 veel meer over de toonbank gaat dan de Xbox Series X, vond Disney het prima om de PlayStation-versie te cancelen.
Het bedrijf was niet bang dat er teveel spelers buitengesloten zouden worden als Indiana Jones een Xbox-exclusive werd. Dat vertelt Disneys gaming-topman Sean Shoptaw aan Axios. De game zou als Xbox-exclusive nog steeds voldoende mensen bereiken en het was op financieel en strategisch gebied op dat moment een logische keuze om de game alleen op Xbox uit te brengen.

Wanneer is de release van Indiana Jones op Xbox?

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de Indiana Jones game moet gaan verschijnen. Sterker nog, er is nog bijna niets bekend over de game. MachineGames is bekend om first-person shooters, zoals Wolfenstein en Quake, maar het is niet duidelijk of Indiana Jones een first-person shooter wordt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties