Disney viert verjaardag met klassiekers op Disney+

News
maandag, 09 oktober 2023 om 17:00
disneylogof1632855639
Disney+ brengt om het 100 jarig jubileum van Disney te vieren, een verzameling van 5 nieuw gerestaureerde klassieke korte animatiefilms van Walt Disney Animation Studios uit. Deze verzameling bevat iconische sterren zoals Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck, Chip 'n' Dale (a.k.a. Knabbel en Babbel) en Wynken, Blynken en Nod.
Dit jaar is Disney honderd geworden, een gelegenheid die al het hele jaar op verschillende manieren wordt gevierd. Er worden bijvoorbeeld verschillende Disney shorts op Disney+ gezet. In een aantal golven zijn er 27 korte films op de streamingdienst verschenen. De laaste golf is nu toegevoegd.
De nieuwste toevoegingen zijn zeven korte films. Er zijn bijvoorbeeld drie Mickey Mouse-klassiekers beschikbaar, genaamd When The Cat's Away, Fiddling Around en Camping Out. Deze verscenen tussen 1929 en 1934. Ook andere klassiekers zoals Wynken, Blynken and Nod, zijn nu beschikbaar om te streamen op Disney+.

Klassieke Donald Duck op Disney+

Ook worden er drie Donald Duck verhalen in high definition opnieuw uitgebracht, namelijk Inferior Decorator, Old MacDonald Duck en Chips Ahoy. Die laatste draait niet alleen om Donald Duck, maar ook om Knabbel en Babbel. Chips Ahoy was de laastste van de originele shorts rondom het duo die verschenen tussen 1943 en 1956.
Op 16 oktober is het precies 100 jaar gelden dat Walt Disney Animation Studios werd opgericht. Dat wordt al het hele jaar op allerlei manieren gevierd. Deze shorts gaan terug naar het begin van de studio, terwijl een verscheidenheid aan LEGO-sets bepaalde beelden uit Disneys films met bouwsteentjes uitbeeldt. Over niet al te lange tijd verschijnt Wish, de nieuwste film van de animatiestudio, waarin de klassieke look van Disney-films wordt gecombineerd met moderne computertechnieken.

Populair Nieuws