Disney verloor 600 miljoen dollar aan illegale downloads Black Widow

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 15:30
black widow disney plusf1699962789
Disney is veel geld misgelopen door mensen die de nieuwe Black Widow film illegaal hebben gekeken. Volgens een bericht van Deadline zou het bedrijf zelfs 600 miljoen dollar zijn misgelopen.
Black Widow is een belangrijke film voor Disney, het zou namelijk de eerste Marvel film zijn na Avengers Endgame. De film heeft ook een aantal tegenslagen gehad, zoals het feit dat de film zou uitkomen tijdens een pandemie waardoor veel bioscopen wereldwijd waren gesloten. Maar ook een rechtszaak tussen hoofdrolspeelster Scarlett Johansson en Disney wegens de beslissing om de film meteen naar Disney+ te brengen.

Disney is 600 miljoen dollar misgelopen

Naast de eerste tegenslagen is er nog een tegenslag bovenop gekomen. De film is namelijk de meest illegaal gedownloade film van 2021. Disney is hierdoor 600 miljoen dollar misgelopen. De film was na de release zeker wel succesvol, maar de vele illegale streams hebben ervoor gezorgd dat de film minder vaak bekeken is in de bioscoop en dat mensen niet de Premier Access-fee hebben betaald op Disney+.
De toevoeging van de film aan Disney+ lijkt bovendien de reden te zijn geweest dat de film zo vaak illegaal gedownload is. Dankzij de toevoeging aan Disney+ zou het makkelijker zijn om de film in meerdere talen en in hoge kwaliteit online te verspreiden, zonder dat Disney er dus geld voor krijgt.
Het roept dus de vraag op of Disney gaat stoppen met het tegelijkertijd releasen van films in de bioscoop en Disney+. Dit is sowieso het plan van Disney, maar door de pandemie is ervoor gekozen om toch films ook tegelijkertijd op Disney+ te zetten. De vele illegale downloads gaan er waarschijnlijk wel voor zorgen dat Disney niet snel beslist om films alsnog tegelijkertijd met de bioscooprelease op Disney+ te zetten.

Populair Nieuws