Welke PS Plus games spelen we in januari 2022?

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 16:00
af4b6543bc8cd3f2af2fbce685cd052bfef7e4561f1641216069
Sony heeft weer een paar mooie games voor PS Plus abonnees in petto. Wij stellen de nieuwe PS Plus games voor januari 2022 aan jullie voor.
Elke maand verblijdt Sony PS Plus abonnees met minimaal drie games om gratis te claimen en te spelen. Ook in januari heeft Sony weer leuke games voor ons klaarstaan. Vanaf vandaag 4 januari komen de nieuwe games beschikbaar en wij stellen ze alvast aan jullie voor.

Persona 5 Strikers | PS4

Persona 5 Strikers is een spin-off van het originele Persona 5 waarbij de personages uit Persona in een heel ander speltype geplaatst worden. Persona 5 Strikers is namelijk een Musou game, een speltype dat bekendheid kreeg dankzij games als Dynasty Warriors van Koei Tecmo en Omega Force. In dit type game ben je een ijzersterk karakter dat overpowered is ten opzichte van 'reguliere' vijanden. Die vijanden kan je dan ook met honderden tegelijk omver maaien terwijl je je door een meestal vierkante map met diverse hindernissen, poorten en gebeurtenissen beweegt.
Met het neermaaien van de reguliere vijanden laadt je je sterkere aanvallen op, die je nodig hebt in de gevechten met grotere tegenstanders. De reguliere vijanden worden aangevoerd oor troepenleiders. Versla je die, dan wordt een deel van de map 'jouw' gebied, waardoor er meer van jouw reguliere vechters de map op stromen. Zo kan je langzamerhand de balance of power op een map jouw kant op laten vallen.
Ondertussen krijg je allerlei opdrachten die het verhaal verder stuwen en die je voortgang kunnen bemoelijken, waaronder timed events. Omega Force heeft eerder Musou versies gemaakt van bekende franchises, waaronder de One Piece: Pirate Warriors serie, Hyrule Warriors en Attack on Titan. Met Persona 5 Strikers mag je een vergelijkbare gameplay verwachten.

Dirt 5 | PS4 & PS5

DiRT, voorheen bekend als Colin McRae Rally, is een raceserie van Codemasters die inmiddels bijna 25 jaar bestaat en volledig draait om rally-racen. Dirt 5 is de meest recente editie in deze serie en biedt rallycross, ice racing, Stadium Super Trucks en off-road buggies. Naast reguliere races en competities bevat Dirt 5 ook een career-mode waarin je het opneemt tegen een fictieve concurrent genaamd Bruno Durand.
Voor wie niet bekend is met rally-racen: je gaat in volle snelheid over stoffige landweggetjes waarbij elke verkeerde stuurbeweging kan resulteren in een rondstuiterende auto en je blind moet kunnen vertrouwen op de aanwijzigingen van je co-rijder. Die laatste zal aangeven wanneer er een bocht aankomt, hoe scherp die bocht is en of je de bocht eventueel af kan snijden (als hij don't cut roept, bedoelt hij ook echt dat dat niet kan, tenzij je in de greppel of tegen een bergwand aan geplakt wil raken).
Rally-racen is niet eenvoudig onder de knie te krijgen, maar als het eenmaal lukt is het een heerlijk gevoel. Voor wie dat iets te gortig is, biedt Dirt 5 ook andere opties waaronder buggy-racen en zelfs (zanderig) circuit-racen. Dirt 5 is daarom sterk aangeraden en probeer vooral niet op te geven als je de eerste keren compleet de bocht uit vliegt. It's all in the game.

Deep Rock Galactic | PS4 & PS5

Deep Rock Galactic is de minst bekende game van het PS Plus aanbod van deze maand. De game is een FPS die in co-op te spelen valt met maximaal vier personen. De graphics zijn kleurrijk maar doen toch wat knullig aan en lijken wat op die van World of Warcraft.
De gameplay daarentegen is uitstekend en de game speelt vooral in co-op erg lekker weg. De game gooit je als dwerg in een te ontginnen grot die bevolkt wordt door buitenaardse monsters en waardevolle grondstoffen. De grotten gaan diep en leveren gaandeweg steeds sterkere vijanden, maar ook steeds grotere beloningen op. Deep Rock Galactic is zeker het proberen waard, vooral als je het spel in co-op met een paar vrienden kan spelen.

Nieuwe games voor PS Plus op 4 januari, december games nu nog beschikbaar

Dit zijn de nieuwe games die vanaf vandaag 4 januari voor PS Plus abonnees te spelen zijn. Tot die tijd kunnen de games van december 2021 nog geclaimed worden. Dat zijn GodFall Challenger Edition, LEGO DC Super-Villians, Mortal Shell en de PS VR games The Persistence, TWD Saints and Sinners en Until You Fall. Wees er dus snel bij, de games zullen in de loop van 4 januari niet meer beschikbaar zijn om te claimen.
Update: inmiddels zijn de januari games beschikbaar en zijn de PS Plus games van december niet meer gratis verkrijgbaar.
Let op: Ook als je niet over een PS4, PS VR en/of PS 5 beschikt, maar WEL over een PlayStation account met PS Plus kan je toch alle games claimen! Ga daarvoor naar de webstore op een PC en claim je games daar!

Populair Nieuws