Disney gaat minder Marvel en Star Wars maken

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 13:30
Wie geabonneerd is op Disney+ kan enorm veel kijken van Star Wars en Marvel. Sommige fans vinden het, met name in het geval van Marvel, zelfs wat te veel. Maar de CEO van Disney laat nu weten dat het wat rustiger wordt in beide franchises.
Er is eigenlijk altijd wel iets in ontwikkeling als het om Star Wars en Marvel gaat. Projecten worden soms met meer dan tien tegelijk aangekondigd en in de laatste paar jaar zijn er eigenlijk altijd meerdere series per jaar op Disney+ verschenen. In het geval van Marvel zijn er bovendien nog die bioscoopfilms.
Dat heeft al vaker tot kritiek geleid: fans konden het MCU niet meer helemaal bijhouden, helemaal als ze ook nog andere dingen wilden kijken. Bovendien leek het de kwaliteit niet ten goede te komen. Bob Iger vertelt nu aan CNBC dat er in de toekomst minder wordt gemaakt in zowel het MCU als Star Wars.
Dat is gedeeltelijk omdat Iger het met fans eens is dat de vele content de focus verwaterde. Maar er is ook een wat zakelijkere reden voor dit besluit. Disney is namelijk nog altijd bezig te bezuinigen en het maken van minder content is een effectieve manier om dat te doen. Eerder verwijderde het bedrijf ook al Disney+ series om zo kosten te besparen.

Nu al minder Marvel-series op Disney+

Iger is overigens niet de eerste die aangeeft gas terug te gaan nemen met Disney+ series. Ook Marvel-baas Kevin Feige gaf al aan dat de vierde fase van het MCU misschien wat te druk was. In fase 5 (waar we nu in zitten) en 6 moeten er minder series uitkomen, zodat elk project wat langer in de spotlight kan staan.