Disney+ release Obi-Wan Kenobi serie toch nog uitgesteld

News
vrijdag, 01 april 2022 om 11:30
star wars obi wan kenobi serief1644487105
Star Wars-fans kijken al lang uit naar de Obi-Wan Kenobi-serie. Daar stond eindelijk een datum voor van 25 mei. Maar nu blijkt dat de release toch nog even wordt uitgesteld, al is het niet lang.
Op 25 mei aanstaande is het precies 45 jaar geleden dat Star Wars voor het eerst in de bioscoop verscheen. Het was dan ook een mooie symbolische datum voor de release van Obi-Wan Kenobi, de nieuwe Disney+-serie over de bekende Jedi-meester. Maar helaas komt Disney terug van die datum.
Gelukkig is het geen groot uitstel, want de serie verschijnt nu twee dagen later, op 27 mei. Hoofdrolspeler Ewan McGregor laat dit weten in een video die geplaatst is op het Twitter-account van de serie. De première verschuift van een woensdag naar een vrijdag.
Waarom Obi-Wan Kenobi is verschoven is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat Lucasfilm de vrijdag beter ziet zitten dan de woensdag voor deze specifieke serie. Een andere mogelijkheid is dat het verband houd met Star Wars Celebration, dat rond dezelfde tijd gehouden wordt.

Veel Obi-Wan Kenobi op nieuwe releasedatum

Twee dagen uitstel was al geen bijzonder slecht nieuws, maar er is ook echt goed nieuws. Je kunt namelijk op de nieuwe releasedatum meteen twee afleveringen van Obi-Wan Kenobi kijken. In sommige opzichten is de release van de serie daardoor misschien juist beter geworden. Terwijl je wacht op de première kun je de trailer nog een keer bekijken.