Dit zijn de gratis PS Plus games voor april 2022

Article
vrijdag, 01 april 2022 om 12:00
fpg3w3owyaaceno1f1648733825
Sony heeft weer een paar mooie games voor PS Plus abonnees in petto. Dankzij de nieuwe games gaan we komende maand online knallen, gaan we op avontuur in Bikinibroek en beklimmen we een oneindige toren in Slay the Spire. Wij stellen de nieuwe gratis PS Plus games voor april 2022 aan jullie voor.
Een nieuwe maand, dat betekent nieuwe gratis games voor PS Plus abonnees. Ook deze maand kunnen we weer drie games claimen en spelen. Vanaf 7 april komen de nieuwe gratis games beschikbaar en wij stellen ze alvast aan jullie voor.

Hood: Outlaws & Legends

Wie Hood hoort denkt maar aan één karakter: Robin Hood, de volksheld met pijl en boog die vanuit het woud van Sherwood Forest het leven van de lokale heersers moeilijk maakt en de rijken besteelt en dat onder de armen verdeelt.
Die Robin is inderdaad waar ontwikkelaar Sumo Digital in Hood naar gekeken heeft, maar dan wel op een heel eigen manier. Hood is namelijk een multiplayer game waarbij je ofwel in co-op PvE ofwel in competitieve PvPvE kastelen berooft van hun goud. Dit gaat in meerdere fasen: je moet de sleutel zien te vinden, de goudkist bereiken en ontsluiten, om daarna je uit de voeten te maken met de buit.
In PvE werk je samen om dit doel te bereiken, in PvPvE werk je in teams aan hetzelfde doel, maar waarbij de teams elkaar beconcurreren. De game is dus zowel stealthy als tactisch en ziet er ook nog eens prachtig uit. Hood biedt echt eens een andere gameplay dan de zoveelste first person shooter en is alleen daarom al de moeite waard om eens te checken.

Spongebob Squarepants: Battle For Bikini Bottom — Rehydrated

Behoeft Spongebob nog introductie? Nee toch? Iedereen kent onze favoriete burger-bakkende zeespons met zijn irritante lach en eeuwige kinderlijke optimisme wel. In Battle for Bikini Bottom staat het voortbestaan van de woonplaats van Spongebob en zijn vrienden op het spel. In een moderne versie van de oude PlayStation 2 game spelen we als Spongebob in een kleurrijke 3D platformer terwijl Bikini Bottom aangevallen wordt door robots. Deze robots komen van de hand van de gemene Plankton, die de bewoners uit de stad wil verdrijven.

Spongebob moet niet alleen de robots verslaan, hij moet ook collectibles verzamelen, platformpuzzels oplossen en gevaarlijke hindernissen als spikes en vlammen ontwijken. De speler speelt niet alleen als Spongebob, maar kan ook Patrick en Sandy besturen, elk met hun eigen vaardigheden.

Gaandeweg ontmoet je vele bekende personages uit de geliefde TV serie, die ook vrijwel allemaal door de originele stemmen vertolkt worden. Deze 'Rehydrated' versie is een sterk visueel verbeterde versie van het origineel en bevat ook content die niet in het origineel aanwezig was. Battle for Bikini Bottom is een feest van herkenning voor wie de serie leuk vindt en een leuke platformer voor wie van het genre houdt.

Slay the Spire

Deze game is een echte deck-building game waarbij je je kaarten goed moet uitzoeken, wil je de vrijwel eindeloze Spire zien te overleven. Je stelt je deck met kaarten samen om een zo goed mogelijke kans te maken en hoopt onderweg krachtige relieken te ontdekken om zo je eigen kaarten van extra krachten te voorzien. Mocht het spelen van een game met kaarten je tot nu toe tegengestaan hebben, probeer dan toch Slay the Spire eens, het is namelijk een van de beste games in het genre.
In het begin heb je nog een erg beperkte set mogelijkheden met je kaarten, maar na elk gevecht komen er nieuwe opties bij waardoor je je tactiek al snel kan gaan bepalen. Doordat je van tevoren kan zien wat je vijanden gaan doen heb je een tactisch voordeel en kan je daar al op anticiperen. gaat de vijand aanvallen, dan kan je kiezen om die aanval verdedigend af te slaan, of om 'aanvallen als beste verdediging' te kiezen. Elk spel is bovendien uniek, zowel je vijanden als de kaarten die je er bij krijgt zijn willekeurig. je kan dus niet een aantal vooraf ingestudeerde aanvallen uitvoeren, je moet bij de les blijven.
Grote vraag die overblijft: Is de Spire echt oneindig? Er is maar één manier om daar achter te komen: spelen, die game!

Vergeet de gratis PS Plus games van maart 2022 niet!

Tot 7 april 2022 kunnen we de games van de huidige maand nog claimen. Na die datum zijn de volgende games niet meer beschikbaar:
  • Ark: Survival Evolved | PS4
  • Team Sonic Racing | PS4
  • Ghostrunner | PS5
Vergeet deze niet te claimen, ook als je nog geen PS5 hebt weten te bemachtigen!
Iedere maand worden er nieuwe games toegevoegd die gratis te downloaden zijn voor PS Plus abonnees. De games worden niet van de gebruiker zelf, maar blijven wel speelbaar zolang je het PS Plus abonnement hebt. Om ze ook na april te kunnen spelen hoef je de games niet te downloaden voor eind april claimen is voldoende. Vanaf dat moment staan ze in je PS Plus library zolang je PS Plus abonnement loopt en kan je ze altijd downloaden en spelen.

PS Plus gaat op de schop

Sony heeft bekendgemaakt dat PlayStation Plus flink op de schop gaat. De geruchten dat PlayStation PS Plus en PS Now namelijk gaat omgooien zijn werkelijkheid gebleken. Gelukkig hebben we alle details alvast voor je op een rijtje gezet.