Disney komt met bijzonder grote blu-ray box set

News
maandag, 11 september 2023 om 14:00
Disney wordt dit jaar honderd. Dat heb je misschien al gemerkt aan aangepaste logo’s en speciale merchandise. Nu wordt dit jubileum ook gevierd met een bijzonder grote blu-ray box set.
Door de jaren heen heeft Disney heel wat bekende en geliefde films gemaakt. Het zijn er meer dan genoeg om een een box-set van 100 films mee te vullen. Dat is dan ook precies wat het bedrijf gaat doen: vanaf 14 november is de Disney Legacy Animated Film Collection beschikbaar (via The Wrap).
Zoals de naam al duidelijk maakt zitten er alleen animatiefilms in deze box set. De set omvat de hele geschiedenis van geanimeerde bioscoopfilms van zowel Disney als Pixar, van Sneeuwwitje tot Elemental. Er zijn ook bekende films in de box set opgenomen die zijn uitgebracht door Disney, maar door externe studio’s zijn gemaakt, zoals The Nightmare Before Christmas.

Komt de Disney Legacy Animated Film Collection ook naar Nederland?

Vooralsnog is het helaas onduidelijk of deze collectie ook in Nederland beschikbaar zal zijn. Verzamelaars kunnen de set in principe uit de VS laten bezorgen, maar blu-rays zijn nog vaak region-locked. Het is dus maar de vraag of de schijfjes uit de set in een Nederlandse blu-ray speler worden afgespeeld.
Overigens moet je wel een flinke duit overhebben voor de set. In de VS kost hij namelijk 1500 dollar, wat momenteel gelijk is aan een kleine 1400 euro. Als je dat ziet als 15 dollar per film klinkt het weer redelijk, maar de prijs van de set is toch een behoorlijk bedrag om in één klap neer te tellen.