Verstappen kijkt uit naar 'interessante' aanpassing GP Singapore

News
maandag, 11 september 2023 om 13:30
max verstappen gp bahrein 2023f1678098618
De GP van Singapore is altijd een uitdagend circuit, maar kent weinig inhaalacties. Daar moet dit jaar verandering in komen met een vrij grote aanpassing, waar Max Verstappen en Charles Leclerc zeer benieuwd naar zijn.
Als je het Marina Bay Street Circuit in Singapore zou moeten vergelijken met een ander circuit op de Formule 1-kalender, dan kom je al snel uit bij Monaco. Beide circuits hebben weinig ruimte, veel bochten en weinig run-off areas. Beide circuits zijn dan ook een uitdaging voor coureurs, want één foutje kan het einde van je race betekenen. Daarnaast zijn er elk jaar ook weinig inhaalacties.
Om daar verandering in te brengen is er voor dit jaar een flinke aanpassing gedaan aan de layout van de GP van Singapore in de derde sector. Bocht zestien tot en met negentien zijn allemaal verwijderd, om plaats te maken voor een recht stuk van bijna 400 meter. Het aantal bochten daalt daarmee van 23 naar 19 en de complete lengte van het circuit is 100 meter korter, met een extra ronde als gevolg.
De veranderingen klinken op papier als een goede methode om te zorgen voor meer inhaalacties op de baan. Max Verstappen is dan ook benieuwd wat de aanpassing gaat opleveren, zo laat hij weten op het Instagram-kanaal van de GP van Singapore.

“Het gaat interessant worden. We hebben natuurlijk nog nooit op deze manier over dit circuit gereden, maar we kijken er denk ik allemaal naar uit. Het is altijd al een geweldig circuit geweest en misschien dat dit nog voor extra inhaalmogelijkheden zorgt.”

Pech voor Verstappen

Verstappen zal ook gemotiveerd zijn om te winnen op het Marina Bay Street Circuit. Vorig jaar leek het erop dat hij met gemak pole position zou pakken, totdat bleek dat Red Bull Racing een blunder had begaan. Het team riep namelijk om op een snelle ronde te annuleren, om er daarna nog één aan vast te plakken. Er zat alleen niet genoeg brandstof meer in de auto, waardoor Verstappen ook die rond moest annuleren en de race begon vanaf P8.
Met een overwinning in Singapore heeft Verstappen ook een goede kans om zijn record van het meeste aantal overwinningen op rij nog flink verder uit te breiden.

Populair Nieuws