Marvel luistert naar grootste MCU-kritiekpunt

News
zaterdag, 18 februari 2023 om 9:00
marvelf1667037119
Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is al vijftien jaar een gelddrukkerij voor Marvel en moederbedrijf Disney. Toch hangt na de release van Avengers: Endgame een onwennige sfeer in de lucht. Fans beginnen steeds meer kritiek te leveren op het MCU en de stortvloed aan projecten die elkaar in korte tijd opvolgen. Daar wordt nu eindelijk gehoor aan gegeven.
Het Marvel Cinematic Universe kent inmiddels vier fases met met de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania is de vijfde fase afgetrapt. Parallel aan de vierde fase van het superheldenuniversum van Marvel begint langzaam maar zeker een negatief sentiment te ontstaan. Het lijkt alsof er sinds de vierde fase te veel content in het MCU komt.
Dat heeft deels te maken met Disney-streamingdienst Disney+ waar sinds 2021 ook Marvel-series op verschijnen. Deze MCU-shows vullen de leegtes tussen de films op, waardoor fase 4 van het MCU in een kleine drie jaar tijd vijftien releases zag verdeeld over films en series. De kwaliteit lijkt daardoor af te nemen en daar heeft Marvel Studios-hoofd Kevin Feige nu op gereageerd.

Disney+ series van het MCU worden minder

In gesprek met EW stelt de topman van Marvel Studios dat de shows die ontwikkeld worden in mindere mate moeten verschijnen. "Het is zoveel moeilijker om de "zeitgeist" te raken wanneer er zoveel van het product is", legt Feige uit. "We willen dat Marvel Studios en de MCU-projecten boven de rest uitsteken en dat ze opvallen."
Feige vervolgt: "Dus mensen zullen dat ook zien wanneer we verder in Fase 5 en 6 raken. Het tempo waarop we Disney+ series uitbrengen gaat veranderen zodat iedere serie genoeg tijd krijgt in de schijnwerpers." De topman bevestigt vervolgens dat hij daarmee bedoeld dat er zowel minder series komen en dat ze verder van elkaar vandaan uitgebracht worden.

Populair Nieuws